Sanjski prestop: iz ZDA na Norveško

Po osmih letih dela z ameriško smučarsko skakalno reprezentanco se trener Bine Norčič seli na Norveško, kjer bo pomočnika trenerja Alexandra Stökla.
Fotografija: Bine Norčič je naredil karierni preskok in se je pridružil smučarsko skakalni velesili Norveški, pri kateri bo pomočnik glavnega trenerja. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Bine Norčič je naredil karierni preskok in se je pridružil smučarsko skakalni velesili Norveški, pri kateri bo pomočnik glavnega trenerja. FOTO: Matej Družnik/Delo

Po osmih letih dela z ameriško skakalno reprezentanco, delno tudi kanadsko, se slovenski skakalni trener Bine Norčič seli na Norveško, poroča Sportal. Tam bo med drugim opravljal vlogo pomočnika trenerja Avstrijca Alexandra Stökla.

Norčič z Norvežani sodeluje že dva meseca, uradno pa so vikingi ekipo predstavili šele v tem tednu. Glavni cilj sezone 2022/23 je jasen – kolajne na svetovnem prvenstvu 2023 prihodnje leto februarja v Planici.

»Moja naloga je pomoč na treningih norveške A-reprezentance, hkrati pa bom zadolžen za logistiko norveške A-ekipe in ameriške reprezentance, ki pa je ne bom treniral. Organiziral sem kamp v Planici, kjer bodo Norvežani trenirali po več letih. Od 5. do 10. septembra bomo trenirali v Sloveniji, pred tem pa bom še na tekmah celinskega pokala v Lillehammerju,« Norčiča povzema Sportal.

Preberite še:

Komentarji: