Norvežani razred zase, Fak prišprintal v deseterico

V Oberhofu tretjič v sezoni zmagal Johannes Thingnes Boe, Tiril Eckhoff četrtič. Fak prišel do devetega mesta.
Fotografija: Johannes Thingnes Boe je premagal brata. FOTO: Tobias Schwarz/AFP
Odpri galerijo
Johannes Thingnes Boe je premagal brata. FOTO: Tobias Schwarz/AFP

Biatlonci so v nemškem Oberhofu opravili sprint za svetovni pokal. Tretje zmage v sezoni se je veselil Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je kljub kazenskemu krogu prehitel brata Tarjeija za 10 sekund in tretjega Norvežana Sturlo Holma Laegreida za 21. Jakov Fak, ki je prav tako moral v kazenski krog enkrat, je bil 12.
 
Fak je odlično odtekel predvsem zadnji krog in od drugega streljanja do cilja pridobil kar devet mest. Pri tem mu je izdatno pomagal Italijan Lukas Hofer, ki je Faka po drugem streljanju ujel, nato pa potegnil za sabo v smučini. Hofer je bil na koncu četrti.

Jakov Fak se je izkazal s tekom. FOTO: Matej Družnik
Jakov Fak se je izkazal s tekom. FOTO: Matej Družnik


Med ostalimi Slovenci je solidno formo na 10-kilometrski tekmi potrdil Miha Dovžan. Kljub dvema zgrešenima tarčama se je kot 56. uvrstil na sobotno zasledovanje. Mladi Alex Cisar je bil s 100-odstotnim strelskim izkupičkom 75., Rok Tršan pa je prav tako zadel vseh 10 tarč in osvojil 78. mesto.V svetovnem pokalu ima Boe zdaj pred Laegreidom že 67 točk prednosti. Jakov Fak je deveti.
 

Okužba trenerja


V soboto ob 12.45 bo v Oberhofu zasledovalna ženska tekma, a brez slovenske udeležbe, moško zasledovanje s Fakom in Dovžanom se bo začelo ob 14.45. Priprava na soboto bo v slovenskem taboru napeta. V ekipi so odkrili novo okužbo s koronavirusom, tokrat pri strelskem trenerju Ljubu Tomažiču.

Tiril Eckhoff je bila najboljša v Oberhofu. FOTO:  Tobias Schwarz/ AFP
Tiril Eckhoff je bila najboljša v Oberhofu. FOTO:  Tobias Schwarz/ AFP


Pri ženskah je zmagala Norvežanka Tiril Eckhoff. S svojo četrto zmago v sezoni je ob brezhibnem streljanju za 29,6 sekunde premagala Švedinjo Hanno Oeberg, ki je prav tako zadela vse tarče. Z enim zgrešenim strelom je tretje mesto zasedla Avstrijka Lisa Theresa Hauser, zaostala je 40,2 sekunde. Za Avstrijko so to prve stopničke v karieri.

Od Slovenk je bila na 67. mestu najboljša Polona Klemenčič, zgrešila je dva strela, za zmagovalko pa zaostala tri minute, 11 sekund in štiri desetinke. Nika Vindišar je bila 85. (+4:00,4/3), Nina Zadravec pa 101. (+6:08,8/4).

Preberite še:

Komentarji: