Dan po dvojni zmagi tik pod odrom za najboljše

Slovenski smučarski skakalci so na tekmi mešanih ekip za veliko nagrado v Klingenthalu zasedli nehvaležno četrto mesto.
Fotografija: Ema Klinec, Nika Križnar, Anže Lanišek in Timi Zajc so se morali tokrat sprijazniti s četrtim mestom. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Ema Klinec, Nika Križnar, Anže Lanišek in Timi Zajc so se morali tokrat sprijazniti s četrtim mestom. FOTO: Matej Družnik/Delo

S tekmo mešanih skakalnih ekip se je danes v Klingenthalu končala velika nagrada, na kateri so Slovenci Ema Klinec, Timi Zajc, Nika Križnar in Anže Lanišek pristali na nehvaležnem četrtem mestu. Prepričljivo so zmagali Nemci Selina Freitag, Martin HamannKatharina Schmid in Andreas Wellinger, ki so imeli 44,2 točke naskoka pred drugouvrščenimi Japonci Saro Takanaši, Renom Nikaidom, Juki Ito in Rjojujem Kobajašijem.

Na tretjem mestu so preizkušnjo končali Avstrijci Marita Kramer, Daniel Tschofenig, Jacqueline Seifriedsberger in Manuel Fettner, ki so le za 4,1 točke ugnali četrtouvrščene Slovence. Od naših je največ točk prispeval Lanišek (250,2 točke/126 m in 129 m), ki je moral – mimogrede – zaradi težav z zalivanjem zaletne smučine v areni Vogtland zelo dolgo čakati na svoj finalni nastop.

Zajc je dodal 233,7 točke (132,5 m in 123 m), Križnarjeva je zbrala 220,4 točke (123 m in 128 m), Klinčeva pa 214,7 točke (122 m in 121,5 m). V isti postavi se je sicer slovenska četverica februarja letos na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici veselila bronaste kolajne.

Najboljši posameznik današnje tekme je bil avstrijski reprezentant Tschofenig (137,5 m in 137 m/273,3 točke). Med ženskami je največ točk osvojila Katharina Schmid (127 m in 129 m/233,0 točke).

Nika Križnar je letošnja poletna kraljica smučarskih skokov. FOTO: Matej Družnik/Delo
Nika Križnar je letošnja poletna kraljica smučarskih skokov. FOTO: Matej Družnik/Delo

V sredo državno prvenstvo v Kranju

Ženska posamična preizkušnja se je včeraj razpletla povsem po slovenskem okusu, saj sta Klinčeva in Križnarjeva, ki si je že prej zagotovila naziv poletne kraljice, navdušili z dvojno zmago. Med deseterico se je prebila tudi Nika Prevc (9.), točke sta si priskakali še Taja Bodlaj (15.) in Ajda Košnjek (24.), prekratka pa je bila Katra Komar (39.).

Med moškimi so bili najbolj nasmejani v avstrijskem taboru, v katerem so imeli po zaslugi Manuela Fettnerja (1.) in Daniela Tschofeniga (3.) dva skakalca na odru za najboljše.

Skupno zmago je z 11. mestom potrdil Bolgar Vladimir Zografski. Med Slovenci so se do nekaj točk dokopali Timi Zajc (23.), Anže Lanišek (26.), Mark Hafnar (28.) in Peter Prevc (30.). Žiga Jelar je zasedel 39. mesto.

Slovenske skakalce že v sredo čaka nova tekma, saj se bodo na 110-metrski napravi pod Šmarjetno goro v Kranju med seboj merili na državnem prvenstvu.

Preberite še:

Komentarji: