Peter Prevc rešil slovensko čast, orel je odletel na Poljsko

Poljski smučarski skakalec Kamil Stoch je zanesljivo osvojil 69. novoletno turnejo v smučarskih skokih.
Fotografija: Peter Prevc je bil najboljši med Slovenci. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Odpri galerijo
Peter Prevc je bil najboljši med Slovenci. FOTO: Lisi Niesner/Reuters

Kamil Stoch (300,7 točke) je zmagal na zadnji tekmi v Bischofshofnu in po letih 2017 in 2018 še tretjič osvojil zlatega orla. Najboljši Slovenec na turneji je bil s skupno devetim mestom danes 12. Peter Prevc (268,1), ki je poskrbel, da so Slovenci izpolnili začrtan cilj.

Stoch je še tretjič v karieri zmagal na prestižni turneji štirih skakalnic. Za Stochom sta se na četrti tekmi turneje pred praznimi tribunami zaradi koronavirusa na stopničkah zvrstila Norvežan Marius Lindvik (280,4), ki se je vrnil po operaciji čeljusti, in Nemec Karl Geiger (277,3).


Naslednji izziv že konec tedna v Titisee-Neustadtu


Geiger je v skupni razvrstitvi turneje zasedel drugo mesto, tretji pa je bil branilec lanske zmage Poljak Dawid Kubacki. Edini preostali slovenski finalist na zadnji tekmi turneje Žiga Jelar (228,4) je bil 27., medtem ko se Tilen Bartol in Domen Prevc nista prebila med trideseterico.

Kamil Stoch je pokoril vso konkurenco. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Kamil Stoch je pokoril vso konkurenco. FOTO: Lisi Niesner/Reuters


Najboljši Slovenec to zimo Anže Lanišek, ki je bil po drugem mestu v Innsbrucku pred današnjo tekmo skupno šesti, je priložnost za vidnejši uspeh zapravil v torkovih kvalifikacijah, kjer se po veliki napaki sploh ni prebil na tekmo. Skakalce čaka zdaj le dan počitka, nato pa že kvalifikacije za naslednjo tekmo svetovnega pokala v Titisee-Neustadtu.

Preberite še:

Komentarji: