Bolje je kazalo Žanu Kranjcu, toda višje se je uvrstil Štefan Hadalin

Slovenskemu alpskemu smučanju se očitno obeta lepo nadaljevanje olimpijske sezone.
Fotografija: Štefan Hadalin je bil najuspešnejši Slovenec v Lechu. FOTO: Johann Groder/AFP
Odpri galerijo
Štefan Hadalin je bil najuspešnejši Slovenec v Lechu. FOTO: Johann Groder/AFP

Slovenski smučar Štefan Hadalin je na posamični paralelni tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju v Lechu osvojil osmo mesto. Drugi slovenski predstavnik v izločilnih bojih Žan Kranjec je izpadel v osmini finala in bil deseti. Zmagal je Avstrijec Christian Hirschbühl pred rojakom Dominikom Raschnerjem.

Tako za Hirschbühla kot za Raschnerja so bile to sploh prve stopničke v svetovnem pokalu, v finalu pa je zaradi boljšega nastopa na sicer počasnejši modri progi prvo zmago v karieri slavil 31-letni Hirschbühel. V Norveškem dvoboju za tretje mesto je bil hitrejši Atle Lie McGrath, ki je ugnal Henrik Kristoffersena.

Žan Kranjec je izpadel v osmini finala. FOTO: Matej Družnik/Delo
Žan Kranjec je izpadel v osmini finala. FOTO: Matej Družnik/Delo

Kranjec je pričakal izločilne boje po drugem izidu v kvalifikacijah. V prvem nastopu proti Hirschbühlu si je na rdeči progi pridobil 27 stotink sekunde prednosti. Na modri je bil nato hitrejši Avstrijec, ki je v cilj prišel s skupno 17 stotink boljšim izidom. Kranjec, tretji na ledeniškem veleslalomskem uvodu v Söldnu, se je moral tako zadovoljiti s desetim mestom. V skupnem seštevku zdaj slovenski as zaseda tretje mesto s 86 točkami. Pred njim sta le današnji zmagovalec Hirschbühl in na današnji tekmi odsotni Švicar Marco Odermatt, zmagovalec v Söldnu.

Zaradi padca brez polfinala

Najboljši Slovenec je bil tako Hadalin. V osmini finala je najprej na modri progi za Nemcem Julianom Rauchfussom zaostal za tri stotinke sekunde, na rdeči pa je bil za 11 stotink hitrejši in se uvrstil med osem najboljših. V četrtfinalu je nastopil proti najhitrejšemu iz kvalifikacij Raschnerju in na modri progi sprva zaostal za 29 stotink sekunde, na nekoliko hitrejši rdeči progi pa je že izničil zaostanek za Avstrijcem, si zagotovil nekaj prednosti, a tik pred ciljem padel in ostal brez polfinala.

Hadalina so nato čakali še obračuni za razvrstitev od petega do osmega mesta. Za preboj v obračun za peto mesto je imel po zanesljivi zmagi na rdeči progi 26-letni slovenski smučar za modro maksimalno prednost pol sekunde, a je Adrian Pertl nadoknadil zaostanek. Hadalin je nato v boju za sedmo mesto sprva imel 18 stotink naskoka proti Kanadčanu Eriku Readu, a je po napaki osvojil sedmo mesto.

Tretji slovenski predstavnik na tekmi Rok Ažnoh je ob debiju v svetovnem pokalu izpadel v kvalifikacijah in zasedel 44. mesto.

Preberite še:

Komentarji: