Slovenskim upom nova kolajna na mladinskih olimpijskih igrah

Teja Pavec in Tia Malovrh, ki sta zablesteli že med posameznicami, sta bili z Aljažem Janharjem in Lovrom Perclom Seručnikom še drugi na tekmi mešanih ekip.
Fotografija: Tia Malovrh je bronasti kolajni s posamične tekme dodala še srebrno z ekipne preizkušnje. FOTO: Thomas Lovelock/AFP
Odpri galerijo
Tia Malovrh je bronasti kolajni s posamične tekme dodala še srebrno z ekipne preizkušnje. FOTO: Thomas Lovelock/AFP

Slovensko zastopstvo v nordijski kombinaciji se veseli še tretje kolajne na mladinskih olimpijskih igrah v Južni Koreji. Potem ko sta si Teja Pavec in Tia Malovrh na posamični tekmi priskakali in pritekli drugo oziroma tretje mesto za finsko zmagovalko Minjo Korhonen, sta v Gangvonu prispevali še viden delež k srebrnemu odličju naše četverice na preizkušnji mešanih ekip.

Ob Teji in Tii sta za Slovenijo tekmovala tudi Aljaž Janhar in Lovro Percl Seručnik. Zmago so slavili Finci (v postavi Eemeli Kurttila, Heta Hirvonen, Minja Korhonen in Peter Räisänen), ki so imeli v cilju 14,4 sekunde naskoka pred našo četverico, tretje mesto pa so z zaostankom 23,2 sekunde osvojili Italijani.

Po skokih so bili slovenski upi še šesti, na drugo mesto so se prebili z zelo dobrim tekom. Po prvem »polčasu« so sicer vodili Norvežani, ki so v tekaški smučini nazadovali na peto mesto (+ 1:08,6). Na nehvaležnem četrtem mestu so pristali Avstrijci (+ 34,8).

Finka Minja Korhonen je bila v Gangvonu dvakrat zlata. FOTO: Reuters
Finka Minja Korhonen je bila v Gangvonu dvakrat zlata. FOTO: Reuters

Prihodnji teden se bodo naši nadarjeni kombinatorci dokazovali še v Planici, ki bo med 5. in 11. februarjem gostila mladinsko svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju. 

Preberite še:

Komentarji: