Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Strelsko blizu popolnosti, tekaško ni eksplozije

Quentin Fillon Maillet dobil še zasledovanje v Novem Mestu, Jakov Fak osmi.
Jakov Fak po tekaški plati še ni povsem iz predora spremenljive forme. FOTO: Michal Cizek/AFP
Jakov Fak po tekaški plati še ni povsem iz predora spremenljive forme. FOTO: Michal Cizek/AFP
M. U., STA
13. 3. 2021 | 15:02
13. 3. 2021 | 17:03
2:14
Francoz Quentin Fillon Maillet je dobil tudi zasledovalno biatlonsko tekmo za svetovni pokal v Novem mestu na Češkem. Francoz je za osem sekund ugnal prvega biatlonca sezone Norvežana Johannesa Thingnesa Bøja, svetovni prvak Francoz Émilien Jacquelin, ki je zgrešil le en strel, je bil tretji. Zelo dobro je vnovič nastopil Jakov Fak, ki je bil 100-odstoten na prvih treh streljanjih, na zadnjem postanku pa zgrešil tretji strel in osvojil osmo mesto.

Miha Dovžan je moral v kazenski krog dvakrat in napredoval s 37. na 34. mesto ter še devetič v sezoni osvojil točke svetovnega Pokala, Rok Tršan pa je imel zelo nemirno roko in po osmih kazenskih krogih zdrsnil na 59. mesto.

 

V končnici tekme je bila za zmago v igri šesterica tekmovalcev, z zadnjem streljanjem pa sta brez napake opravila le Francoza Jacquelin in Fillon Maillet. A Jacquelin ni v najboljši tekaški formi, kar je za drugo mesto izrabil Bø in utrdil vodstvo v skupnem seštevku pred sklepnimi tekmami prihodnji teden v Östersundu.
 

Na strelišču precej vetrovno


Jakov Fak je bil vnovič zelo prepričljiv na strelišču, v smučini pa mu manjka delček energije. Tekmo je začel na 10. mestu, a bil po polovici tekme kljub vsem zadetim strelom še vedno deseti. Tudi v končnici se kljub ničli ni boril za mesto na stopničkah. A vnovič se je prebil med deseterico, ki je v tem trenutku očitno njegov domet. »Tudi tokrat  sem skušal biti čim bolj natančen na strelišču, a ob mojem streljanju je bilo precej vetrovno.

Že na prvih leže, pa tudi na zadnjem, kjer sem imel nekoliko težav, da lepo pomerim v tarčo. Zgrešil sem en strel in s tem poslabšal položaj za zadnji krog. Z malce hitrejšim streljanjem bi se morda lahko boril za sedmo ali šesto mesto. Kljub temu sem zadovoljen z uvrstitvijo, glede na to, da nisem bil najhitrejši na progi,« je povedal Fak.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine