Štuhčeva na treningu tretja, Slovenci v ozadju

Ilka Štuhec je na drugem treningu smuka v Lake Louise postavila tretji čas, moška smukaška reprezentanca se ni izkazala. 
Fotografija: Ilka Štuhec se v Lake Louise počuti zelo dobro. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Ilka Štuhec se v Lake Louise počuti zelo dobro. FOTO: AFP

Ilka Štuhec je vpisala tretji čas drugega uradnega treninga pred uvodnima smukaškima preizkušnjama za svetovni pokal alpskih smučark v kanadskem Lake Louisu. Najhitrejša je bila Nemka Kira Weidle s časom 1:49,26. Štuhčeva se je na progi zadržala 79 stotink dlje. Pred njo se je uvrstila še Avstrijka Nicole Schmidhofer (+0,59).

Današnji trening je bil nekoliko hitrejši kot torkov prvi, na katerem je bila Mariborčanka deseta, najhitrejša pa je bila Avstrijka Christine Scheyer s časom 1:50,61. Štuhčeva (1:51,48) se je na progi zadržala 87 stotink dlje. Danes je bil čas edine slovenske predstavnice 1:50,05.

Za Štuhčevo so se uvrstile Avstrijka Cornelia Hütter (+0,83), Švicarki Lara Gut-Behrami (+1,18) in Michelle Gisin (+1,29), Avstrijka Anna Veith (+1,29) in Američanka Mikaela Shiffrin (+1,30), branilka skupne zmage in vodilna v seštevku svetovnega pokala. Najhitrejšo deseterico zaključujeta Avstrijki Stephanie Venier (+1,37) in Christina Ager (+1,68).
 

Najboljši Kosi na 50. mestu


Avstrijca Otmar Striedinger in Vincent Kriechmayr sta bila najhitrejša na prvem treningu moškega smuka v Beaver Creeku. Striedinger je bil od rojaka hitrejši 40 stotink sekunde, tretji čas je zabeležil Norvežan Axel Lund Svindal, ki je zaostal 47 stotink. Četrti je bil Francoz Adrien Theaux, peti pa Norvežan Kjetil Jansrud.

Od Slovencev je bil na 50. mestu z zaostankom dveh sekund in 68 stotink najboljši Klemen Kosi, Martin Čater je za njim zaostal stotinko in mesto, Miha Hrobat je bil 60. (+3,25), Tilen Debelak je bil 67. (+3,81), Boštjan Kline pa je končal na 72. mestu (+4,46).

Preberite še:

Komentarji: