Suvereni tudi v kravatah in visokih petkah

Na večeru šampionov podelili nagrade najboljšim tekmovalcem minule zime.
Fotografija: Ilka Štuhec je uspešno prestala rehabilitacijo poškodovanega kolena, z mislimi je že v novi zimi. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Ilka Štuhec je uspešno prestala rehabilitacijo poškodovanega kolena, z mislimi je že v novi zimi. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Suknjiči, večerne obleke in visoke petke so zaznamovali današnji gala večer – večer šampionov –, ki ga je za vse svoje športnike priredila Smučarska zveza Slovenije. Resda so bolj vajeni kombinezonov, smučarskih čevljev in čelad, ampak tudi v bolj elegantnih oblačilih delujejo suvereno. Na vhodu v Hotel Union sta gostitelja večera predsednik zveze Enzo Smrekar in direktor Franci Petek na rdeči preprogi pozdravila vsakega tekmovalca in tekmovalko posebej, nato pa jim zaploskala v uradnem programu prireditve za dosežke v minuli zimi, v kateri so izstopale kolajne na svetovnih prvenstvih.

Sproščeno vzdušje je vladalo na današnji prireditvi, tako sta se zabavala smučarja Štefan Hadalin in Žan Kranjec. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Sproščeno vzdušje je vladalo na današnji prireditvi, tako sta se zabavala smučarja Štefan Hadalin in Žan Kranjec. FOTO: Uroš Hočevar/Delo


Največji pečat so v prejšnji sezoni s kolajnami na svetovnih prvenstvih pustili alpska smučarja Ilka Štuhec in Štefan Hadalin, tekačici Anamarija Lampič in Katja Višnar, deskar na snegu Tim Mastnak in tekmovalec v telemarku Jure Aleš. Šesterica je prejela kipec bloškega smučarja, prav tako pa so ga dobili smučar Žan Kranjec, deskarja Žan Košir in Rok Marguč, smučar prostega sloga Filip Flisar, skakalke Ema Klinec, Urša Bogataj in Nika Križnar, skakalci Timi Zajc, Domen Prevc in Peter Prevc ter ekipi v skokih, ženska v sestavi Jerneja Brecl, Špela Rogelj, Nika Križnar in Urša Bogataj, ter moška; Anže Semenič, Jernej Damjan, Domen Prevc, Peter Prevc in Timi Zajc.
 

Ilka vedno verjame, da ji bo uspelo


Čeprav je zima še zelo oddaljena, je večina že v trenažnem pogonu, krajši oddih je že za njimi, en še pride na vrsto. Na odru v unionski dvorani so danes obudili spomine na svoje uspehe.

Štuhčeva, ki je sezono predčasno končala s poškodbo, je uspešno prestala rehabilitacijo in se že posveča vadbi. Vračanja po poškodbi ji niso tuja, z njimi ima številne izkušnje. "Vedno znova verjamem, da mi bo uspelo, verjamem, da to zmorem in tako mislim tudi za prihodnjo sezono," je dejala. Pred dnevi je razkrila imeni dveh novih sodelavcev v svoji ekipi, na vprašanje, koga je izbrala za trenerja, pa je razkrila le, da je – moški. 

Peter Prevc se je s kolegi podružil v spremstvu svoje Mine. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Peter Prevc se je s kolegi podružil v spremstvu svoje Mine. FOTO: Uroš Hočevar/Delo


Lampičeva je ob obujanju spominov na kolajno s svetovnega prvenstva dejala, da je še zdaj vse takratno dogajanje nepozabno. "Upam, da bo takih trenutkov še več. Motivacije ne manjka," je dejala, Višnarjeva pa je dodala, da je smučarski tek potreboval ta vrhunski rezultat, panoga ga je dolgo časa čakala.

Takole sta pozirala smučarska tekačica Anamarija Lampič in smučar Štefan Hadalin. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Takole sta pozirala smučarska tekačica Anamarija Lampič in smučar Štefan Hadalin. FOTO: Uroš Hočevar/Delo


Deskar Mastnak je spregovoril o svojem daljšem prehodu med mladinsko in člansko kategorijo. "Trajalo je nekaj časa. Deskarji odrastemo v poznih letih, vztrajal sem in garal vse od kolajne na mladinskem prvenstvu in vesel sem, da mi je uspelo to ponoviti tudi v članski kategoriji. Vedno sem bil pred sezono poškodovan, letos sem bil zdrav in si pripravil sezono, kot sem si jo začrtal," je dejal.
 

Plakete tudi mladincem


Nagrade so šle tudi v roke mlajšemu rodu. Plakete SZS za posebne dosežke na mladinskih svetovnih prvenstvih za sezono 2018/2019 so prejeli alpska smučarka Meta Hrovat, biatlonca Alex Cisar in Lovro Planko, moška biatlonska štafeta (Alex Cisar, Lovro Planko, Anton Vidmar) in moška ekipa v smučarskih skokih (Aljaž Osterc, Jan Bombek, Jernej Presečnik in Žak Mogel).

Filip Flisar s partnerico Moniko Vuk. FOTO: Uroš Hočevar/Delor
Filip Flisar s partnerico Moniko Vuk. FOTO: Uroš Hočevar/Delor

 

Komentarji: