Švedinji zmaga, Eva na 30. mestu

Reprezentantka iz Gorij in v tej sezoni udarna tekmovalka naše tekaške vrste je bila na razdalji v Lillehammerju počasnejša kot pred dnevi v Ruki.
Fotografija: Eva Urevc je prevzela vlogo vodilne tekmovalke pri slovenski tekaški reprezentanci. FOTO: Jens Schlüter/AFP
Odpri galerijo
Eva Urevc je prevzela vlogo vodilne tekmovalke pri slovenski tekaški reprezentanci. FOTO: Jens Schlüter/AFP

Za slovo od sporeda v olimpijskem Lillehammerju je zmagala švedska smučarska tekačica Frida Karlsson. Spet je bila najhitrejša na 20 km, tokrat s skupinskim startom. Pred tem je v Ruki na Finskem slavila zmago na 20 km zasledovalno v prosti tehniki. Eva Urevc je danes končala na 30. mestu (+1:35,2), Anja Mandeljc pa na 47. (5:14,6).

Na odru za zmagovalce sta bili še vodilna v skupnem seštevku Norvežanka Tiril Udnes Weng, z zaostankom 0,6 sekunde, in Švedinja Ebba Andersson, ki je za rojakinjo zaostala za 1,2 sekunde.

Eva Urevc je bila na tekmi v Ruki 24., danes pa ni šlo vse po njenih načrtih in je končala šest mest nižje. V soboto je nastopila tudi na šprinterski tekmi, kjer je dosegla najboljši izid te sezone s 15. mestom. Anja Mandeljc prave možnosti za vidno uvrstitev ni imela.

Ob 13. uri bodo na 20 km s skupinskim startom začeli tudi v moški konkurenci. Na štartnem seznamu je tudi Slovenec Miha Ličef.

Preberite še:

Komentarji: