Therese najhitrejša na 10 km, Anamarija za najboljšimi

Norveška zvezdnica je zmagovala na 10-kilometrski preizkušnji v klasičnem koraku za svetovni pokal v Lahtiju.
Fotografija: Therese Johaug je v Lahtiju proslavila še eno zmago. FOTO: Joe Klamar/AFP
Odpri galerijo
Therese Johaug je v Lahtiju proslavila še eno zmago. FOTO: Joe Klamar/AFP

Trikratna olimpijska prvakinja iz Pekinga Therese Johaug je zmagovalka današnje 10-kilometrske preizkušnje v klasičnem koraku za svetovni pokal v Lahtiju. Norvežanka je za 1,2 sekunde ugnala Rusinjo Natalijo Neprjajevo in za 16,5 sekunde Finko Kristo Parmakoski. Najboljša slovenska tekačica Anamarija Lampič je bila 15.

Johaugova je progo pretekla v 24:28,4 minute, Lampičeva pa je za zmagovalko zaostala za 1:30,9 minute.

»Mislim, da sem danes nastopila sproščeno, brez pritiskov, ki jih sicer že tako nimam. Res sem cel vikend uživala, čeprav se pri tem nisem najbolje počutila. Sem nazaj na tekmah, to sem potrebovala in gremo naprej,« je po preizkušnji dejala Lampičeva.

Rusinja Neprjajeva še vedno ostaja v vodstvu skupnega seštevka svetovnega pokala, medtem ko je Johaugova vodilna tekačica sezone na razdalji.

Pri moških prvi Iivo Niskanen

Za dekleti so prišli na vrsto smučarski tekači, med katerimi je Finec Iivo Niskanen dobil 15-kilometrsko preizkušnjo v klasičnem koraku. Za 17,6 sekunde je ugnal vodilnega v skupnem seštevku, Norvežana Johannesa Hoesflota Klaeba, tretji je bil Šved William Poromaa z zaostankom 18 sekund. Slovenska tekača Miha Šimenc (45.) in Miha Ličef (58.) nista osvojila točk.

Preberite še:

Komentarji: