Tim Mastnak za začetek drugi v Winterbergu

Tim Mastnak je na uvodni posamični tekmi sezone svetovnega pokala v Nemčiji zasedel drugo mesto na paralelnem slalomu. Gloria Kotnik je izpadla v četrtfinalu.
Fotografija: Tim Mastnak je dobitnik kolajne z OI v Pekingu. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Odpri galerijo
Tim Mastnak je dobitnik kolajne z OI v Pekingu. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Slovenski deskar Tim Mastnak je na uvodni posamični tekmi sezone svetovnega pokala zasedel drugo mesto na paralelnem slalomu v nemškem Winterbergu. V finalu je 31-letni Celjan izgubil proti Avstrijcu Alexandru Payerju. V izločilnih bojih je nastopila tudi Gloria Kotnik in izpadla v četrtfinalu.

Po uspešnih nastopih v osmini finala ter četrtfinalu in polfinalu se je Mastnak v boju za zmago pomeril z najhitrejšim v sobotnih kvalifikacijah. Payer je ostal na progi, Mastnak pa je napravil napako in prvo preizkušnjo v tej sezoni sklenil na drugem mestu. Tretje mesto je na pripadlo domačinu Stefanu Baumeistru, ki je bil v malem finalu boljši od Italijana Edwina Corattija.

»Prve slalomske stopničke so tu. V preteklih sezonah sem imel kar nekaj težav v slalomu. Zato sem veliko časa od konca pretekle sezone posvetil izboljšavam. Začeti sezono med najboljšimi, in to v slalomu, je nekaj izjemnega. Zelo sem vesel. Že v kvalifikacijah je bilo super, danes pa sem nadaljeval te lepe nastope,« je ocenil Mastnak

Za olimpijskega podprvaka v paralelnem veleslalomu so bile to sploh prve slalomske stopničke v svetovnem pokalu. Pred tem je bil najboljši prav v Winterbergu marca 2019, ko je bil četrti. Skupno so bile to njegove osme stopničke v svetovnem pokalu. Nazadnje je olimpijski podprvak iz Pekinga na odru za zmagovalce stal na Rogli, ko je bil tretji.

V ženski konkurenci je zmago slavila Avstrijka Sabine Schöffmann pred Švicarko Julie Zogg. Tretje mesto je pripadlo še eni Avstrijki Danieli Ulbing, ki je bila boljša od domačinke Melanie Hochreiter. Edina slovenska deskarka na tekmi Kotnik je izpadla v četrtfinalu in preizkušnjo končala na osmem mestu.

Preberite še:

Komentarji: