Timi Zajc ostal brez prvih stopničk, Kobajaši pa brez domače zmage

Na tekmi v Sapporu je spet dišalo po prvih stopničkah Timija Zajca, a v finalni seriji ni ubranil tretjega mesta. 
Fotografija: Timi Zajc v zraku. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Timi Zajc v zraku. FOTO: Reuters

Tekme v Sapporu so slovenskim smučarskim skakalcem v preteklosti že prinesle precej uspehov, po prvi seriji pa je spet izgledalo, da se bodo v slovenskem taboru veselili stopničk. Timi Zajc je zaostajal le za Rjojujem Kobajašijem in Robertom Johanssonom, v finalu je nastopilo pet slovenskih skakalcev. 

Finalna serija v Sapporu je bila kratka vse do skoka Kamila Stocha, ki je odlično izkoristil sunek vzgornika in s 148 metri in pol postavil nov rekord skakalnice. Stoch se je tako resno vmešal tudi v boj za zmago, na koncu ga je uspel prehiteti le Stefan Kraft, na najnižjo stopničko pa je stopil Johansson. Kraft prihaja v pravo formo ravno pred svetovnim prvenstvom, ki bo na njegovem domačem terenu v Seefeldu. Kobajaši, nesporno prvo ime aktualne sezone, je tokrat pred domačimi gledalci v finalu naredil veliko napako in končal na zanj skromnem petem mestu. 

Mesto za njim je končal Timi Zajc, ki v finalu prav tako ni znal izkoristiti ugodnih vetrovnih razmer in bo tako na prve stopničke v svetovnem pokalu moral še malo počakati. »V prvi seriji sem imel veliko sreče z vetrom, skok pa še ni bil tak, kot bi moral biti, na mizi je bilo kar veliko napak. V finalni seriji sem bil kar dosti miren, nisem bil nervozen, enostavno moram skok še izboljšati. Sicer pa sem s tekmo zelo zadovoljen, pri skokih je še nekaj rezerv. To, da sem bil po prvi seriji tretji, me ni zmotilo, dalo mi je le motivacijo. Za jutri upam, da bom izboljšal skoke in imel toliko sreče kot danes tudi z vetrom,« je po izenačenem drugem najboljšem rezultatu kariere povedal Zajc.
 

Na mizi premalo odločen


»Timi je imel odlično priložnost za stopničke po odličnem prvem skoku. Tudi v drugi seriji je imel dobre vetrovne pogoje, vendar je bil na mizi premalo odločen, kar ga je stalo nekaj metrov. Je nekaj grenkega priokusa, a pomembno je, da je Timi med najboljšimi,« pa je o najboljšem slovenskem skakalcu te zime dejal slovenski trener Gorazd Bertoncelj.

 Anže Semenič je končal na 12. mestu, Anže Lanišek je bil 16., slovenski ekipni uspeh pa sta s 24. in 25. mestom dopolnila Domen Prevc in Žiga Jelar. 
 

Preberite še:

Komentarji: