Tina Maze proslavlja skupaj z Italijani, Goggii čestitala tudi Vonnova

Podvig Italijanke Sofie Goggie, ki je kot prva po Američanki Lindsey Vonn slavila na vseh treh preizkušnjah v Lake Louisu, odmeva v karavani alpincev.
Fotografija: Tina Maze po osvojenem zlatem odličju v veleslalomu na OI v Sočiju. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Tina Maze po osvojenem zlatem odličju v veleslalomu na OI v Sočiju. FOTO: Matej Družnik/Delo

Na twitterju se je oglasila tudi Tina Maze, ki je branilko malega smukaškega kristalnega globusa Sofio Goggio pred prihajajočimi olimpijskimi igrami v Pekingu primerjala ravno s svojo dolgoletno tekmico iz Minnesote.

»Ej, Sofia Goggia, saj nisi v zadnjem času preveč prijateljevala z Lindsey Vonn?" je v italijanščini devet let mlajšo prijateljico vprašala 38-letna Črnjanka. »Goggieta tripleta! Bravissima!!" je v že povsem navijaškem slogu dodala legendarna slovenska smučarka.

Goggia bo na olimpijskih igrah v Pekingu branila zlato smukaško odličje iz Pjongčanga. Lindsey Vonn je sicer kar trikrat v karieri dobila vse tri preizkušnje v Lake Louisu, nazadnje leta 2015.

Oglasila se je tudi Lindsey

»Čestitke Sofi!!!!« je nekdanji tekmici prek družbenih omrežij čestitala tudi Američanka. Goggia je povedala, da je bila najbolj zadovoljna ravno z zadnjo zmago na prvem superveleslalomu nove sezone.

»Od teh treh je bil danes najboljši dan. Lani mi ni uspelo preklopiti s smuka na superveleslalom, a tu mi je to uspelo. Danes sem dobila potrditev, da lahko najdem pot, zato sem v tem trenutku super srečna. Današnja zmaga je najslajša. 300 točk v enem koncu tedna ... Saj ne bi mogla storiti več!« se je smejalo 29-letnici iz Bergama.

Komentarji: