Tina Robnik danes na artroskopijo

Veleslalomistka, ki si je poškodovala koleno pred dvema sezonama, še na en poseg.
Fotografija: Takole se je 27-letna Tina Robnik pripravljala za Zlato lisico, to je bila edina tekma za svetovni pokal, na kateri je v minuli sezoni nastopila. Zdaj jo čaka artroskopija kolena. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Takole se je 27-letna Tina Robnik pripravljala za Zlato lisico, to je bila edina tekma za svetovni pokal, na kateri je v minuli sezoni nastopila. Zdaj jo čaka artroskopija kolena. FOTO: Tadej Regent/Delo

Medtem ko na Smučarski zvezi Slovenije sestavljajo nove okrepitve v trenerskih vodah, tekmovalci pa finiširajo snežne priprave v Banskem, bo veleslalomistka Tina Robnik danes legla na operacijsko mizo. Čaka jo artroskopija kolena.

Lučanka si je poškodovala koleno pred dvema sezonama (strgala si je sprednjo križno vez), šla je pod nož, okrevanje pa se ji je zavleklo. Na sneg se je vrnila dva meseca pozneje, kot je bilo načrtovano, v svetovnem pokalu pa je nastopila le na domači Zlati lisici. Počasi je sestavljala zavoje, nabirala snežne kilometre in utrjevala samozavest. Zaradi tkiva v kolenu mora zdaj ponovno pod nož. Po najboljših napovedih bi se 27-letna smučarka lahko h kondicijski vadbi vrnila tri tedne po posegu.

Po poškodbi okrevajo še Ilka Štuhec, Ana Drev in Martin Čater, Meta Hrovat pa po operaciji gležnja, ki ji je vso sezono povzročal neznosne bolečine.

Med tistimi, ki okrevajo po poškodbi, je tudi Ilka Štuhec. FOTO: Tadej Regent/Delo
Med tistimi, ki okrevajo po poškodbi, je tudi Ilka Štuhec. FOTO: Tadej Regent/Delo

 

Komentarji: