Urša Bogataj druga v kvalifikacijah Ljubnega

Na jutrišnjo posamično tekmo smučarskih skakalk so se prebile vse Slovenke z izjemo najizkušenejše Maje Vtič.
Fotografija: Urša Bogataj je zmogla drugo daljavo in drugi dosežek kvalifikacij. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Urša Bogataj je zmogla drugo daljavo in drugi dosežek kvalifikacij. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Ljubno – Slovenski konec tedna svetovnega pokala smučarskih skakalk na Ljubnem se je začel z današnjimi popoldanskimi kvalifikacijami, ki so se razpletle tudi po željah domačega tabora, saj sta v najboljši šesterici končali kar dve Slovenki, na tekmo pa se jih je prebilo pet. Neuspešna je bila zgolj najizkušenejša Maja Vtič, ki je nedavno dopolnila 31 let, s ponesrečenim zgolj 74 metrov dolgim skokom pa je pristala na 48. mestu in za štirideseterico zaostala 4,6 točke.

Peterica Slovenka, ki se je prebila skozi kvalifikacijsko sito. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Peterica Slovenka, ki se je prebila skozi kvalifikacijsko sito. FOTO: Mavric Pivk/Delo


Drugi najdaljši skok


Je pa po drugi strani navdušila Urša Bogataj, ki je s 87 metrov dolgim poskusom in 131,4 točke zasedla kvalifikacijsko drugo mesto, premoč pa za natanko pet točk priznala le edini še daljši tekmovalki v seriji (89.5 metra), Nemki Katharini Althaus. Je bila pa med drugim prepričljivejša tudi od najboljše skakalke dosedanjega dela zime, Norvežanke Maren Lundby (85 metrov), ki je s 127,3 točke pristala zgolj na petem mestu. Lani je na Ljubnem zmagala in zasedla drugo mesto, zgolj za avstrijsko veteranko Danielo Iraschko-Stolz, ki tokrat zaradi bolezni ne tekmuje.


Blizu tudi Nika Križnar


Zelo dobro se je izkazala tudi Nika Križnar, na zadnjih preizkušnjah – ob odsotnosti Eme Klinec – najuspešnejša slovenska skakalka. Pristala je pri 85.5 metra, kar je zadostovalo za šesti dosežek (126,2 točke). Na tekmo so se prebile še Špela Rogelj (82.5 metra) na dvanajstem, 17-letna Katra Komar (81.5) na 18. in njena vrstnica Jerneja Brecl (78) na 33. mestu. Na Ljubnem bosta na jutrišnji praznik in v nedeljo na sporedu posamični tekmi, v soboto – ravno tako ob 14. uri – pa še ekipna preizkušnja.

Preberite še:

Komentarji: