V Gardeni spet doni Zdravljica - Ilka najboljša še v superveleslalomu!

Na progi Saslong v Val Gardeni se Ilka Štuhec očitno počuti kot doma, najboljša je bila še drugi dan zapored, tokrat se ji je konkurenca priklonila v superveleslalomu.
Fotografija: Slavje Ilke v Val Gardeni. FOTO: AP
Odpri galerijo
Slavje Ilke v Val Gardeni. FOTO: AP

Smučarska pravljica Ilke Štuhec v Val Gardeni se nadaljuje. Po včerajšnji zmagi na smuku, prvi po skoraj dveh letih in osmi v karieri, s katero je prehitela Matejo Svet, je Ilka tudi dan kasneje najbolje opravila s progo Saslong in še drugi dan zapored prismučala na sam vrh. 

Štuhčevi je včeraj dokončno odleglo, ko je dobila potrditev, da je še vedno ob boku najboljšim, danes je šla s štarta še bolj sproščeno kot včeraj. Po majhni napaki v zgornjem delu je ujela pravi ritem in se v srednjem delu peljala kot po tirnicah, dih pa je slovenskim navijačem nekoliko zastal le v spodnjem delu, ko jo je odneslo iz idealne smeri.

Takrat je vnovič pokazala, da je v pravi formi, odreagirala je mirno in zadržala glavnino hitrosti, kar je bilo na koncu dovolj, da je za pet stotink sekunde prehitela takrat vodilni Nicole Schmidhofer in Tino Weirather. Štuhčeva je zatem odbijala napade tekmic kot za stavo, napeto je bilo le še pri Jasmine Fleury, ki je ob zadnjem merjenju vmesnega časa še vodila, nato pa za šest sekund zaostala za kot blisk hitro Mariborčanko. 

Slavje Ilke in njene ekipe v Val Gardeni. FOTO: AP
Slavje Ilke in njene ekipe v Val Gardeni. FOTO: AP




Ko sta v cilj prišli še Federica Brignone in Nicole Delago, je postalo jasno, da bo slovensko smučanje spet slavilo svojo superšampionko, Ilka Štuhec pa se bo razveselila že devete zmage v svetovnem pokalu, s katero je postala nesporna kraljica proge Saslong v Val Gardeni. 


 

Potek tekme


Ilka tudi na superveleslalomu ni razočarala. Na krilih včerajšnje zmage se je silovito pognala iz štartne hišice, že v zgornjem drsalnem delu je imela nekaj težav, a je bila kljub vsemu najhitrejša. Preostanek zgornjega dela in srednji del je nato odpeljala dobro, smučala je gladko in imela je zelo hitre smuči, v spodnjem delu pa jo je odneslo izven idealne smeri in izgubila je nekaj časa. Vseeno je v cilj prinesla dovolj hitrosti, da je za pet stotink sekunde prehitela Tino Weirather in Nicole Schmidhofer, ki sta pred prihodom Mariborčanke v cilj skupaj vodili. 

Slavje Ilke v Val Gardeni. FOTO: AP
Slavje Ilke v Val Gardeni. FOTO: AP


Mariborčanka je zaenkrat najbolj trepetala ob nastopu Jasmine Fleury, ki je smučala zelo hitro, ob zadnjem merjenju vmesnega časa je še imela pet stotink sekunde naskoka in višjo izmerjeno hitrost kot Štuhčeva, nato pa je zaostala za štiri stotinke. Ko je odbila tudi napad domačink Federice Brignonne in Nicol Delago, je bilo jasno, da bo Mariborčanka še drugi dan zapored in devetič v karieri stopila na najvišjo stopničko!
 

Komentarji: