V teku spet brez konkurence, na strelišču pa kar sedemkrat v prazno

V zasledovanju Ruhpoldinga je bila Anamarija Lampič tako kot v šprintu najhitrejša, toda zaradi nenatančnosti ni bilo višje uvrstitve od 24. mesta.
Fotografija: Izjemno hitra Anamarija Lampič se po lanski selitvi iz tekaške reprezentance k biatlonski še vedno privaja na strelske zakonitosti. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Odpri galerijo
Izjemno hitra Anamarija Lampič se po lanski selitvi iz tekaške reprezentance k biatlonski še vedno privaja na strelske zakonitosti. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP

Italijanska biatlonka Lisa Vittozzi je dosegla drugo zmago v tej sezoni svetovnega pokala, saj je bila najboljša v zasledovanju na tekmi v Ruhpoldingu. V izjemnem boju je za 0,7 sekunde ugnala Norvežanko Ingrid Landmark Tandrevold, prvo v sprintu, tretja je bila rojakinja slednje Juni Arnekleiv (+9,1). Najboljša Slovenka je bila na 24. mestu Anamarija Lampič in je tako osvojila nove točke ter utrdila ugled vodilne slovenske biatlonske reprezentantke. 

V smučini ji ni para: lastnica treh tekaških kolajn s svetovnih prvenstev v nordijskem smučanju je bila tudi v ruhpoldinškem zasledovanju najhitrejša med vsemi, toda pri sedmih zgrešenih tarčah pač ni bilo mogoče doseči vidnejše uvrstitve. Na 50. mestu je brez točk ostala Polona Klemenčič (+4:17,4) s petimi zgrešenimi streli.

Popoldan bo na Bavarskem še moška zasledovalna tekma, na sobotnem šprintu so si jo zagotovili trije slovenski biatlonci Jakov Fak, Miha Dovžan in Toni Vidmar.

Komentarji: