Veliko švicarsko slavje, polom Slovenk

Na superveleslalomu v St. Moritzu je bila najhitrejša Lara Gut-Behrami, Ilka Štuhec je z velikim zaostankom izvlekla komaj 38. mesto.
Fotografija: Lara Gut-Behrami je slavila zmago v St. Moritzu. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Odpri galerijo
Lara Gut-Behrami je slavila zmago v St. Moritzu. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP

Na veliko veselje švicarskih ljubiteljev alpskega smučanja je na superveleslalomu za svetovni pokal v St. Moritzu zmago slavila domača junakinja Lara Gut-Behrami. Švicarski šampionki se je najbolj – na 0,18 sekunde – približala Italijanka Sofia Goggia, tretje mesto pa si je prismučala ameriška zvezdnica Mikaela Shiffrin (+ 1,18).

»To nikakor ni bila lahka tekma. Na tem smučišču ne smeš razmišljati, ampak moraš ves čas napadati in se igrati s progo,« je skrivnost uspeha razkrila Lara Gut-Behrami, ki je slavila že 33. zmago v svetovnem pokalu. Krstne se je – zanimivo – pred trinajstimi leti veselila prav v St. Moritzu.

Razočarali sta slovenski smučarki Ilka Štuhec in Maruša Ferk, saj sta obe ostali praznih rok. Medtem ko je Štuhčeva z zaostankom 4,06 sekunde pristala šele na 38. mestu, je Ferkova (+ 5,44) med uvrščenimi tekmovalkami zasedla zadnje mesto, 47. mesto. »Pogoji so bili resnično težki, v njih se nisem dobro znašla. Nisem si zaupala, nisem stopila na smučko in posledično nisem naredila zavoja, kot sem si začrtala. To je potem tudi ta zaostanek in slaba uvrstitev. Jutri je nov dan in nova priložnost. Vsekakor se ni za 'šparati',« je ocenila Štuhčeva.

Komentarji: