Vonnova praznovala s tekmicami, skupaj imajo 38 operacij in 90 zmag

Ameriške smučarke nazdravile koncu kariere v Mehiki.
Fotografija: Ameriške smučarke so ob koncu svojih športnih poti našle čas tudi za tisto, za kar jim ga je med kariero primanjkovalo: druženje. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Ameriške smučarke so ob koncu svojih športnih poti našle čas tudi za tisto, za kar jim ga je med kariero primanjkovalo: druženje. FOTO: Facebook

"Končno praznujemo svojo športno upokojitev skupaj! Toliko let smo se trudile biti najboljše smučarke na svetu. Dame, nazdravimo tistemu, kar nas čaka!" je na instagramu zapisala največja zvezdnica alpskega smučanja Lindsey Vonn ob fotografiji z nekdanjimi sotekmovalkami. Ameriška šampionka je kariero končala februarja na svetovnem prvenstvu na Švedskem. Zdaj si je vzela čas in uspešno kariero pospremila s svojimi nekdanjimi sotekmovalkami. V Mehiki so se zabavale in obujale spomine.
 

Skupaj imajo 38 operacij in 90 zmag


Od tekmovalnega smučanja so se poslovile tudi Julio Mancuso (pričakuje prvorojenca), Leanne Smith in Stacey Cook, smučarskim "upokojenkam" pa so se med poslovilnim druženjem pridružile še Laurenne Ross, Alice Mckennis in terapevtka Lindsay Winninger.

"Skupaj imamo 38 operacij, 90 zmag v svetovnem pokalu, 182 stopničk, 7 olimpijskih kolajn, pet olimpijskih iger, 15 pretresov možganov, 13 kolajn s svetovnih prvenstev. Močne ženske," je zanimivo statistiko razkrila Vonnova. 


 

Poznanstva dolga tudi trideset let


"Štiri, ki ne tekmujemo več, smo rojene v približno istem obdobju. Odločile smo se, da se zberemo in proslavimo to skupaj," je povedala Mancusova in dodala, da so bile tekmice vse od otroštva. "S Stacey sva smučali skupaj zadnjih 30 let, z Lindsey skoraj 25. Toliko časa! Nikoli pa ga ni bilo za skupno druženje," je opisala, zakaj so se tokrat zbrale. Obujale so spomine in se veselile novih poglavij, ki jim jih bo prinesla prihodnost.


 

Komentarji: