Faivre prvi v Banskem, Kranjec je bil v igri za stopničke

Slovenski as je v finalu drugega veleslaloma za svetovni pokal v Banskem zasedel šesto mesto.
Fotografija: Žan Kranjec je v finalu izgubil dve mesti. FOTO: Nikolay Doychinov/AFP
Odpri galerijo
Žan Kranjec je v finalu izgubil dve mesti. FOTO: Nikolay Doychinov/AFP

Francoz Mathieu Faivre je zmagovalec veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Banskem. Drugo mesto je osvojil Švicar Marco Odermatt (+0,75), tretji je bil Francoz Alexis Pinturault (+0,81). Žan Kranjec (+1,59) je bil na prvi progi četrti in je tekmo končal na šestem mestu, Štefan Hadalin pa je pristal na 36. mestu.

Zmagovalec sobotnega veleslaloma, Hrvat Filip Zubčić, ki je v finalu sobotnega veleslaloma premagal Faivra, je tokrat zasedel šele 14. mesto.

Do konca sezone sta ostala še dva veleslaloma. Boj za mali kristalni globus v seštevku discipline se bo lahko razpletel že pred finalom v Lenzerheide, in sicer v Kranjski Gori, ki bo moško svetovno karavano gostila na veleslalomu in slalomu za pokal Vitranc 13. in 14. marca.

Na vrhu seštevka je Pinturault s 550 točkami, Odermatt je znova drugi, njegov zaostanek znaša 25 točk, na tretjem mestu je Zubčić, ki zaostaja za 64 točk za vodilnim. Kranjec je pridobil dve mesti in je po novem sedmi z 219 točkami.
 

Kranjec na prvi progi le na prvo trojico


Slovenski smučarski as si je na prvi progi drugega veleslaloma v Banskem prismučal zelo dobro izhodišče. S četrtim mestom je bil v igri za stopničke.

Najbolje je kazalo Francozu Mathieuju Faivru, svetovnemu prvaku iz nedavne Cortine d'Ampezzo, ki je imel pred najbližjim zasledovalcem, Švicarjem Loicom Meillardom. 0,42 sekunde naskoka. Na tretjem mestu je bil Mathieujev rojak Alexis Pinturault (+ 0,79). Kranjec je za Pinturaultom zaostajal za 86 stotink. Naš drugi reprezentant Štefan Hadalin, ki se je včeraj izkazal z najboljšim dosežkom finala in končnim devetim mestom, je bil tokrat prepočasen za preboj na drugo progo. Z zaostankom 4,44 sekunde je pristal na 36. mestu.

Komentarji: