Tina Robnik do četrtfinala, prva kolajna za Hrvaško

V paralelnem veleslalomu na SP v Cortini d'Ampezzo zlate lovorike za Italijanko Marto Bassino, Avstrijko Katharino Liensberger in Francoza Mathieuja Faivra.
Fotografija: Tina Robnik je paralelni veleslalom končala na petem mestu. FOTO: Joe Klamar/AFP
Odpri galerijo
Tina Robnik je paralelni veleslalom končala na petem mestu. FOTO: Joe Klamar/AFP

Z naslovi svetovnih prvakov v paralelnem veleslalomu so se v Cortini d'Ampezzo ovenčali Italijanka Marta Bassino, Avstrijka Katharina Liensberger in Francoz Mathieu Faivre. Domača smučarka je v velikem finalu po fotofinišu ugnala Liensbergerjevo, naknadno pa so ugotovili, da sta imeli povsem enak čas. Med moškimi je bil 29-letni tekmovalec iz Nice v dvoboju za zlato lovoriko boljši od Filipa Zubčića (+ 0,48), ki je Hrvaški prismučal prvo kolajno na 46. svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju.

Bronasti odličji sta si priborila Tessa Worley in Loic Meillard; Francozinja je bila v malem finalu hitrejša od Američanke Paule Moltzan (+ 1,18), Švicar pa od Nemca Alexandra Schmida (odstop).

Od Slovencev se je najdlje prebila Tina Robnik, ki je izpadla v četrtfinalu. Potem ko je v osmini finala izločila Novozelandko Piero Hudson (+ 0,62), je morala zatem v dvoboju za nastop v polfinalu za 0,26 sekunde priznati premoč Tessi Worley. Na koncu je zasedla peto mesto.

»Želela sem se prebiti naprej, kajti na takšnih tekmah se lahko hitro obrne in prideš na stopničke, ki na svetovnih prvenstvih edine štejejo,« je poudarila Robnikova.

V osmini finala so od naših nastopili še Meta Hrovat, Žan Kranjec in Štefan Hadalin. Hrovatova je po večji napaki izpadla proti poznejši zmagovalki Marti Bassino (0,81) in tekmo končala na 16. mestu, Hadalin je klonil pred Schmidom (0,08), Kranjec pa je izgubil z Američanom Riverjem Radamusom (0,09). Žan je zasedel končno deseto, Hadalin pa 15. mesto.

Meta Hrovat je zelo dobro smučala v kvalifikacijah. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters
Meta Hrovat je zelo dobro smučala v kvalifikacijah. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters


Meta Hrovat druga v kvalifikacijah


Slovenski smučarji so se sicer zelo dobro odrezali v kvalifikacijah. Meta Hrovat je bila s časom 32,78 najhitrejša na rdeči progi, skupno pa je bila druga za Wendy Holdener, ki je bila prva na modri progi (32,69). Tik za 27-letno Švicarko se je s skupno tretjim dosežkom izkazala Tina Robnik.

Zelo dobro se je odrezal tudi Žan Kranjec, ki je v kvalifikacijah zasedel četrto mesto (32,03). Na rdeči progi sta bila od njega hitrejša le Švicar Loic Meillard (31,79) in Nemec Alexander Schmid (32,01), na modri pa Avstrijec Fabio Gstrein (32,02). V izločilne boje se je s 16. dosežkom prebil tudi Štefan Hadalin (32,81).

Ob Andreji Slokar (33,88) in Neji Dvornik (34,01), ki sta pristali na 24. oziroma 29. mestu, je bil za osmino finala prepočasen tudi Aljaž Dvornik (33,56), ki je kvalifikacije končal na 28. mestu. Paralelni veleslalom je v posamični konkurenci sploh prvič na sporedu svetovnih prvenstev v alpskem smučanju.




 

Preberite še:

Komentarji: