Zmagoslavje Odermatta, od Slovencev do točk le Čater

Švicarski šampion je bil najhitrejši na superveleslalomu na kanadskem smučišču Lake Louise.
Fotografija: Martin Čater si je v Kanadi prismučal točke. FOTO: Sergei Belski/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Martin Čater si je v Kanadi prismučal točke. FOTO: Sergei Belski/Usa Today Sports

Na moškem superveleslalomu za svetovni pokal na kanadskem smučišču Lake Louise je bil najhitrejši Marco Odermatt. Švicarski šampion, ki je slavil 13. zmago v svetovnem pokalu, je s časom 1:32,53 za 0,37 sekunde prehitel drugouvrščenega Norvežana Aleksandra Aamodta Kildeja. Med dobitnike točk se je z 20. mestom od Slovencev prebil le Martin Čater.

Celjski alpski smučar, ki bo 20. decembra praznoval 30. rojstni dan, je za zmagovalcem Odermattom (»Moje smučanje je bilo skorajda popolno. To je bil eden od mojih najboljših superveleslalomskih nastopov doslej.«) zaostal za 1,66 sekunde. Za najboljšo trideseterico pa je bil prepočasen Miha Hrobat (+ 2,80), ki je med 63 tekmovalci pristal na 41. mestu.

Švicar Marco Odermatt je slavil 13. zmago v svetovnem pokalu. FOTO: Sergei Belski/Usa Today Sports
Švicar Marco Odermatt je slavil 13. zmago v svetovnem pokalu. FOTO: Sergei Belski/Usa Today Sports

Odermattu in Kildeju je družbo na zmagovalnem odru delal Avstrijec Matthias Mayer, ki je z zaostankom 0,78 sekunde osvojil tretje mesto. Za osem stotink je na nehvaležno četrto mesto potisnil rojaka Vincenta Kriechmayrja. Na petem mestu sta tekmo končala Francoz Matthieu Bailet (+ 1,16) in Nemec Andreas Sander (+ 1,16).

Preberite še:

Komentarji: