Delovi bralci so že izbrali

Razglasitev zmagovalca izbora za Delovo osebnost leta 2020 bo 7. januarja na posebni spletni prireditvi.
Fotografija: Delova osebnost leta 2019 je bil dolgoletni direktor Instituta Jožef Stefan Jadran Lenarčič.
Foto Voranc Vogel
Odpri galerijo
Delova osebnost leta 2019 je bil dolgoletni direktor Instituta Jožef Stefan Jadran Lenarčič. Foto Voranc Vogel

Natanko opolnoči se je izteklo glasovanje bralcev za Delovo osebnost leta 2020. Uredništvo, ki je v izrednem letu in izrednih razmerah prvič izbralo dvanajst nominirancev, dvanajst izrednih Slovencev in Slovenk, bo razglasilo zmagovalca 7. januarja 2021 na posebni spletni prireditvi. Pri končni odločitvi bo uredništvo upoštevalo tudi glasove bralcev.

Med nominiranci so seveda obrazi, ki so nas in nas še vedno vodijo po razburkanem morju epidemije, a tudi drugi, ki so nas prepričali z dosežki, pogumnimi koraki, drznostjo in predvsem pozitivno energijo. V dvanajsterici, ki jo je pred mesecem izbralo uredništvo, so pristali: Bojana Beović, vodja strokovne posvetovalne skupine na ministrstvu za zdravje, Mario Fafangel, vodja centra za nalezljive bolezni NIJZ, Darko Brlek, direktor Festivala Ljubljana, Andrej Janež, predstojnik kliničnega oddelka za endokrinologijo UKC Ljubljana, Jure Knez, soustanovitelj in tehnični direktor tehnološkega podjetja Dewesoft, Dušan Mramor, ekonomist in glavni avtor akcijskega načrta za višjo rast produktivnosti slovenskega gospodarstva, Tadej Pogačar, zmagovalec letošnje dirke po Franciji, Luka Renko, pobudnik portala Sledilnik covid-19, Ana Roš, prejemnica dveh Michelinovih zvezdic, Andrej Šter, vodja konzularne službe ministrstva za zunanje zadeve, Tatjana Lejko Zupanc, predstojnica infekcijske klinike UKC Ljubljana, ter dvojec, ki nas je s svojima ekipama popeljal v vesolje: Tomaž Rodič, vodja ekipe satelita Nemo HD, in Iztok Kramberger, vodja ekipe satelita Trisat.

Delova osebnost leta 2019 je bil dolgoletni direktor Instituta Jožef Stefan Jadran Lenarčič, leta 2018 kirurga Uroš Ahčan in Vojko Didanovič, leta 2017 pa jezikoslovec Kozma Ahačič.
 

Preberite še:

Komentarji: