Kdo bo Delova osebnost leta?

Glasovanje se je izteklo, razglasitev zmagovalca bo 9. januarja.
Fotografija: Razglasitev zmagovalca bo 9. januarja v Cankarjevem domu. FOTO: Delo
Odpri galerijo
Razglasitev zmagovalca bo 9. januarja v Cankarjevem domu. FOTO: Delo

Ko smo pred 29 leti izbrali prvo Delovo osebnost leta – v telefonski raziskavi je največ ljudi na vprašanje, »kdo si po vašem mnenju zasluži biti osebnost leta«, omenilo takratnega predsednika države Milana Kučana – si nismo predstavljali, koliko imenitnih imen bo sledilo v akciji, ki išče dobre ljudi, pogumna dejanja, navdihujoče misli in drzna junaštva.

Predstavili smo deseterico junakov iz leta 2019 po izboru uredništva, končni izbor pa prepustili vam. Glasovanje se je izteklo 29. decembra.

Razglasitev zmagovalca bo 9. januarja v Cankarjevem domu.

V deseterici so (od zgoraj z leve): pobudnika iniciative Dovolj.je Janez Cerar in Igor Vovk; skladateljica in najmlajša članica SAZU Nina Šenk; vrhunski kolesar Primož Roglič; znanstvenik in direktor Instituta »Jožef Stefan« Jadran Lenarčič; Ninna Kozorog s projektom Vida za starostnike; zdravnik, specialist klinične mikrobiologije, redni profesor na Medicinski fakulteti v Univerze v Ljubljani in Delov kolumnist Alojz Ihan; kotumograf Alan Hranitelj, čigar vzporedne svetove občuduje ves svet; koreograf Edward Clug, ki meje slovenskega baleta prestavlja tudi v tujino; klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj skupaj z Mladimi za podnebno pravičnost; duša in srce Ljubljanskega maratona Andrej Razdrih in Gojko Zalokar.

Preberite še:

Komentarji: