Kako dolg je bil včerajšnji delovni petek?

Dan DeloDružina 2018 je akcija za usklajeno zasebno in poklicno življenje.
Fotografija: Po službi je čas za družino in sprostitev. FOTO Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Po službi je čas za družino in sprostitev. FOTO Uroš Hočevar/Delo

Če vam je včeraj uspelo pravočasno zaključiti svoj delovnik (in če vas je k temu nemara spodbudil celo vaš delodajalec), ste verjetno del kolesja, ki poganja akcijo Dan DeloDružina 2018. To je četrta taka akcija, v kateri pobudnik, inštitut Ekvilib, spodbuja podjetja in njihove zaposlene, da odidejo domov takoj po oddelanih urah, da lahko svoj prosti čas posvetijo družini ali ga porabijo, kot jim je najljubše.

Ekvilibova akcija torej spodbuja razmislek »o pomenu usklajevanja zasebnega in poklicnega življenja, o dolgih delovnikih, ki ne prinašajo želenih rezultatov v obliki večje produktivnosti, ter o organizacijskih kulturah, ki v središče postavljajo produktivno, spoštljivo sodelovanje z zaposlenimi«. Vse to pa povečuje produktivnost, inovativnost, kreativnost in posledično tudi dodano vrednost.

Dobitniki certifikata Družini prijazno podjetje. FOTO Polona Kumelj
Dobitniki certifikata Družini prijazno podjetje. FOTO Polona Kumelj


Najbrž ni naključje, da akcija sovpada s prav posebnim dogodkom: inštitut Ekvilib, ki je nosilec certifikata Družini prijazno podjetje, je danes podelil te certifikate 24 podjetjem in organizacijam. Dve podjetji (Iskratel in Prva osebna zavarovalnica) sta dobili osnovni, ostala pa polni certifikat: Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Center za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna, DARS, Elektro Celje, Elektro Maribor, Generali zavarovalnica, Grieshaber logistika, Mlekarna Celeia, Psihiatrična bolnišnica Begunje, Sberbank banka, Skupina Kolektor, Splošna bolnišnica Jesenice, Terme Maribor turizem, zdravstvo, rekreacija, Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Republike Slovenije – Soča in Žale.

 

Komentarji: