Petra Wagner: Prodaja je vse, a pri nas je tabuizirana

Slovenci smo pri prodaji še vedno preveč zadržani, pravi Petra Wagner iz podjetja PetraSalesBooster.

Petra Wagner je karierne izkušnje najprej nabirala v korporacijah, kot sta IBM in Microsoft. Zadolžena je bila za prodajo oziroma za sodobne načine dela in pri tem prepotovala svet po dolgem in počez. Zatem je imela kratko izkušnjo v Založbi Mladinska knjiga, nato pa se je podala na samostojno podjetniško pot. Zaradi vsega tega verjame, da je nujno slediti angleškemu reku Cut through the noise*.

Kot pojasni Wagnerjeva, je treba trgu prenesti sporočilo o produktu ali storitvi tako, da se pritegne pozornost, saj le tako lahko pospešimo prodajo, ki pa je ključna za rast podjetja, generiranje prihodkov, konkurenčnost, razvoj in blaginjo. Zlatega pravila prodaje jo je kot tekmovalko v standardnih in latinskoameriških plesih prvi naučil plesni učitelj, ki ji je privzgojil zavedanje o tem, da je vsak korak na plesnem parketu zgodba, ki prodaja. Petra Wagner je razumela njegovo sporočilo.

Pri tem je dosledna, kot je dosledna pri upravljanju svojega časa. Petra Wagner ima namreč tri otroke in zelo ljubi šport. Čas za rekreacijo si vzame brez oklevanja, še več, k temu skozi podjetje Wagnerfit, ki ga ima s svojim bratom, spodbuja tudi druge.

Še preden jo vprašamo, kako ob vseh obveznostih najde čas za to, nam zapre usta z odločnim »se da!«. Toda kako? Ključna sta, kot pravi Petra Wagner, ustrezno upravljanje dneva in transformacija mišljenja, kar lahko prenašamo tudi v organizacije, podjetja, med zaposlene. »Energija rojeva energijo, kar pomeni, da rekreacija ne utrudi, ampak ti da moč, da vse druge obveznosti opraviš hitreje in učinkoviteje. Čas je pač treba upravljati zelo ekonomično,« poudarja.

Petra Kovič in Petra Wagner FOTO: Marko Feist/Slovenske novice
Petra Kovič in Petra Wagner FOTO: Marko Feist/Slovenske novice

Na srečo je pravočasno potegnila zavoro pred bezljanjem v prepad in ušla najbolj črnemu scenariju. Ponosna je, da ji je uspelo in da kljub natrpanemu urniku uspešno opravlja vse svoje vloge in pri tem ohranja kondicijo in dobro fizično počutje ter svoja spoznanja prenaša na druge.

Slednje je pomembno tako za posameznika kot za organizacije, podjetja, saj je vse med seboj povezano in soodvisno. Ne le posamezniki, tudi celotne organizacije so zaradi različnih dejavnikov pogosto pod hudim stresom.

To povzroča nešteto težav, ki se izkazujejo v množičnem nezadovoljstvu zaposlenih, zmanjšani učinkovitosti in delovni storilnosti, slabih medsebojnih odnosih, šibkemu občutku pripadnosti podjetju, pogostih odpovedih, povečani bolniški odsotnosti in seveda slabši produktivnosti, uspehu, dodani vrednosti, rasti ...

*'Prerezati hrup' pomeni preglasiti druge, da se pritegne pozornost.

Preberite še:

Komentarji: