Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Like

David Žefran, chef za dve zvezdici in trideset sekund pekla

Kaj šef kuhinje v kranjskogorski Milki dela drugače, da so prvo Michelinovo zvezdico dobili po treh mesecih delovanja, lani, le leto pozneje, pa še drugo.
David Žefran prihaja z Dolenjske, njegova duša je morska, zaslovel je pa s kulinariko alpskih vršacev s tromeje.
David Žefran prihaja z Dolenjske, njegova duša je morska, zaslovel je pa s kulinariko alpskih vršacev s tromeje.
1. 3. 2024 | 12:24
1. 3. 2024 | 12:36
19:35

V nadaljevanju preberite:

Dandanes so kričeče znamke skoraj nujne – za marsikaj in marsikoga rečemo, da je nekaj posebnega. Ampak šef kuhinje v restavraciji Milka, v istoimenskem butičnem hotelu v Kranjski Gori, David Žefran, je pa to res. V resnici je diplomirani sociolog, star je komaj 34 let, v resnih kuhinjah se vrti šele zadnjih šest, sedem let. V pogovoru mladi chef ne skriva ničesar, kar je povezano s takim načinom dela in življenja: je blišč, je pa tudi pritisk, zlasti za človeka, ki je nagnjen, kot pravi, k sindromu vsiljivca. Kako se v tej restavraciji lotevajo stvari, je David Žefran povedal v pogovoru za Like. In namignil, zakaj bo mogoče nekoč študiral še psihoanalizo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine