Adriatic Slovenica dokončno v roke Generalija

Generali je prevzel tudi družbo KD Skladi.
Fotografija: Za AS je Generali odštel 245 milijonov evrov. FOTO: Aleš Černivec/Delo
Odpri galerijo
Za AS je Generali odštel 245 milijonov evrov. FOTO: Aleš Černivec/Delo

Družba KD Group je sklenila prodajo zavarovalnice Adriatic Slovenica družbi Generali CEE Holding, ki je del italijanske Generali Group, so sporočili iz KD. Družbi sta pogodbo o prodaji sklenili že maja lani, a je moral kupec za zaključek posla pridobiti tudi vsa potrebna dovoljenja.

Generali je za zavarovalnico odštel 245 milijonov evrov in bo z njenim nakupom prevzel tudi družbo KD Skladi. Predsednik uprave družbe KD Skladi Luka Podlogar je ob tem izjavil: »S tem, ko bodo KD Skladi postali del družine Generali Investments, bo družba pridobila dodatno podporo za uresničevanje njene strategije rasti v jugovzhodni Evropi.«
 

Največji upravljavci v regiji


Generali je neodvisna mednarodna finančna skupina, ustanovljena leta 1831 in prisotna v več kot 50 državah sveta. Zaposluje več kot 71.000 ljudi. V letu 2017 je dosegla 68 milijard evrov zavarovalnih premij in 487 milijard evrov sredstev v upravljanju ter se po lestvici Fortune Global 500, na podlagi kazalnikov prodaje, dobička, sredstev in tržne vrednosti, uvršča med 60 največjih družb na svetu. Sestavni del skupine je tudi Generali Investments CEE, največja družba za upravljanje v srednji in vzhodni Evropi, s skoraj 17 milijard evrov sredstev v upravljanju.

Iz upravnega odbora KD Group je danes odstopil Gabrijel Škof.

Komentarji: