Egon Zakrajšek se vrača na visok položaj v Federal Reserve

Naš mednarodno uveljavljeni ekonomist bo zgodaj jeseni postal direktor raziskav in izvršni podpredsednik v ameriški centralni banki v Bostonu.
Fotografija: Egon Zakrajšek se po štirih letih službovanja v Švici vrača v ameriško centralno banko Federal Reserve. Foto Tomi Lombar/delo
Odpri galerijo
Egon Zakrajšek se po štirih letih službovanja v Švici vrača v ameriško centralno banko Federal Reserve. Foto Tomi Lombar/delo

Mednarodno uveljavljeni slovenski ekonomist Egon Zakrajšek, ki je trenutno višji svetovalec na baselski Banki za mednarodne poravneve (BIS), se bo v začetku jeseni zavihtel na visok položaj v Federal Reserve v Bostonu, ki je del ameriške centralne banke. Zakrajšek se bo tako po štirih letih vrnil v ZDA in v sistem Federal Reserve, kjer je prej služboval 25 let in opravljal odgovorne naloge v diviziji za monetarne zadeve v Washingtonu. 

Kot izvršni podpredsednik in direktor oddelka za raziskave bo Zakrajšek tudi glavni ekonomski svetovalec predsednici bostonskih Federal Reserve Susan Collins, pristojen bo za gospodarske napovedi in monetarno politiko. V tem svojstvu se bo udeleževal tudi sestankov zveznega odbora za odprti trg (FOMC), ki med drugim določa obrestne mere v ZDA, piše na spletni strani Federal Reserve v Bostonu.    

 

Preberite še:

Komentarji: