Hekerji spet zrušili tečaj bitcoina in drugih kriptovalut

Po kibernetičnem napadu na južnokorejsko borzo je tečaj bitcoina zdrsnil za desetino, pod 6700 dolarjev.
Fotografija: Bitcoin je konec tedna izgubil desetino vrednosti. FOTO: Getty images
Odpri galerijo
Bitcoin je konec tedna izgubil desetino vrednosti. FOTO: Getty images

Po kibernetičnem napadu na južnokorejsko borzo kriptovalut Conrail je tečaj bitcoina konec tedna močno zdrsnil. Zadnji podatki s spletne strani coinmarketcap.com kažejo, da so v rdečih številkah, z več kot sedemodstotnim padcem v zadnjih 24 urah, tudi ethereum, ripple in druge kriptovalute. Celotna tržna kapitalizacija kriptovalut je zdrsnila pod 300 milijard dolarjev, kar je najmanj v zadnjih dveh mesecih. 
 

Padec pod 6700 dolarjev


Na luksemburški borzi Bitstamp je cena bitcoina od petka upadla za dobrih deset odstotkov, pod 6700 dolarjev. Od rekordnega tečaja, blizu 20.000 dolarjev sredi decembra lanskega leta, pa je vodilna svetovna kriptovaluta izgubila že kar dve tretjini vrednosti.

Južnokorejski Conrail je v nedeljo na svoji spletni strani objavil, da je bil tarča hekerskega vdora, po podatkih lokalnih virov pa so storilci ukradli za dobrih 37 milijonov dolarjev kriptožetonov. Družba, ki trguje z več kot 50 kriptovalutami, je še sporočila, da je zamrznila vse izpostavljene kriptovalute v tako imenovano hladno denarnico, ki ni povezana s svetovnim spletom.

Komentarji: