Interventnemu zakonu se v državnem zboru obeta podpora

Opozicija kritična, da je predlog zakona prepozen in s premajhno pomočjo turizmu.
Fotografija: Podporo zakonu so napovedali v koalicijskih strankah, SNS in Desusu, v več opozicijskih strankah pa so napovedali, da zakonu ne bodo nasprotovali. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Podporo zakonu so napovedali v koalicijskih strankah, SNS in Desusu, v več opozicijskih strankah pa so napovedali, da zakonu ne bodo nasprotovali. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Interventnemu zakonu za pomoč gospodarstvu in turizmu se na glasovanju v sredo v državnem zboru obeta podpora, je razvidno iz današnje razprave poslancev.

Ti so začeli z razpravo o predlogu zakona. Podporo so mu napovedali v koalicijskih strankah, SNS in Desusu, v več opozicijskih strankah pa so napovedali, da zakonu ne bodo nasprotovali. Poslanci bodo glasovali tudi o predlaganih dopolnilih koalicije, ki pa se nanašajo na tehnične popravke, medtem ko večjih vsebinskih sprememb ukrepov, ki so si jih želeli v turističnem gospodarstvu, ni.

Zakon sicer prinaša nove bone za turizem, gostinstvo, šport in kulturo, podaljšanje subvencioniranja skrajšanega delovnega časa, pomoč pri izplačilu regresa za turistična podjetja ter pomoč žičničarjem, filmski industriji ter industriji srečanj. V opoziciji so bili sicer do predloga zakona kritični, med drugim da je prepozen in da prinaša prenizko pomoč turizmu. V tem so si denimo želeli izplačila enkratnega dodatka, ki ga minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek napoveduje v prihodnje.
 

Preberite še:

Komentarji: