Logist leta Valerija Špacapan Friš iz DB Schenker

Nagrado za leto 2018 je prejela, ker s svojim delom in rezultati dokazuje, da je logistika več kot le prevoz blaga.
Fotografija: Valerija Špacapan Friš, generalna direktorica DB Schenker, je prejela priznanje Logist leta 2018. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Valerija Špacapan Friš, generalna direktorica DB Schenker, je prejela priznanje Logist leta 2018. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Portorož - Že štirinajsti naziv Logist leta je za leto 2018 prejela Valerija Špacapan Friš, generalna direktorica v podjetju DB Schenker, ki s svojim delom in rezultati dokazuje, da je logistika več kot le prevoz in hramba blaga.

Predsednik Slovenskega logističnega združenja Igor Žula je na logističnem kongresu v Portorožu o prihodnosti in izzivih logistike, ki se bo nadaljevl tudi jutri, ob podelitvi nagrade poudaril, da je dobitnica dokaz, da je logist partner podjetju. DB Schenker kot del globalne verige nenehno vlaga v tehnološko odličnost procesov, s čimer ohranjajo visok nivo storitev in omogočajo zmanjšanje ročnih manipulacij, s tem pa optimizirajo čas in stroške. Dokazuje, da je oblikovanje novih poslovnih modelov možna in da visoka dodana vrednost na zaposlenega, ki je močno nad slovenskim povprečjem in tudi nad evropskim ni slučaj, predvsem pa ni nedosegljiva. Vendar pa je potrebno veliko vztrajnosti in inovativnosti, predvsem pa zavedanja, da smo stranki na razpolago in ji želimo pomagati pri vseh izzivih.
 
V podjetju se zavedajo, da je področje logistike pomembno za uspeh in da ta zahteva sposobnost hitrega prilaganja in vpeljevanja elektronskih sistemov, ki omogočajo transparentnost skozi celotno dobavno verigo. Pri tem pa so zavezani tudi okoljski odličnosti z zmanjševanjem škodljivih izpustov z optimiziranjem prevozov in z ozaveščanjem vseh vpletenih v verigi k ohranjanju okolja.
 

Posel delajo ljudje


Valerija Špacapan Friš je ob prejemu nagrade poudarila, da so v Schenkerju drugačni. "Vi nam poveste svoje želje, mi vam jih uresničimo. Zakaj smo drugačni - ker posel delamo ljudje, ki vedno želimo biti drugačni. Specializirali smo se v farmacevtski in avtomobilski industriji, in ker nam to ni bil več izziv, smo pričeli razvijati storitve dodane vrednosti. In z vsakim novim partnerjem smo se nekaj novega naučili in razvili nov nišni produkt, saj sedaj dostavljamo zdravila do lekarn, ambulant in bolnic. Trend pa je, da nam ne bo potrebno več v lekarno, ampak vam jih bomo pripeljali na dom."

Skupina za inovativnost, kjer imamo pralne linije, dela na avtomatizaciji procesov s samovozečimi viličarji in robotskimi rokami, je še poudarila Valerija Špacana Friš. "Ker pa danes vedno več naročamo iz naslonjača, imamo na tem področju vedno več strank iz teh industrij. Vsak dan veliko poslušamo o umetni inteligenci, robotizaciji, avtomatizaciji in česa več ne bomo več delali ljudje. Moje prepričanje je, da bomo posel še vedno delali ljudje in če se povezujemo s pravimi partnerji, nastajajo dobre zgodbe. Vesela sem, da v ekipi DB Schenker Slovenija vsak dan razvijamo nove nišne produkte in kompetence, zato ekipa hvala vam. To je naša nagrada za kreativnost," je zaključila generalna direktorica DB Schenker.

Igor Žula, predsednik Slovenskega logističnega združenja, Valerija Špacapan Friš, generalna direktorica DB Schenker, in Rok Svetek. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Igor Žula, predsednik Slovenskega logističnega združenja, Valerija Špacapan Friš, generalna direktorica DB Schenker, in Rok Svetek. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

 

Del globalne mreže


DB Schenker Slovenija je del globalne mreže, ki je lokalno prisotno na šestih lokacijah. DB Schenker je vodilni svetovni ponudnik globalnih logističnih storitev – podpirajo industrijo in trgovanje v globalni izmenjavi dobrin s pomočjo cestnega transporta, zračnega in pomorskega tovornega prometa po vsem svetu, pogodbene logistike in upravljanja dobavne verige. Integrirana logistika ima stalno mesto na najpomembnejših svetovnih križiščih, kjer pretok dobrin ustvarja učinkovito povezavo med prevozniki.

Predsednik odbora za podeljevanje naziva Logist leta dekan Fakultete za logistiko Univerze v Mariboru prof. dr. Bojan Rosi  pa je na podelitvi povedal:, da v okviru združenja vsako leto podelijo častni naziv Logist leta najuspešnejšemu slovenskemu logistu, ki z delom in inovativnim znanjem dosega izjemne dosežke na področju logistike. In vsakemu naslednjemu bo težko preseči že dosežene cilje.

Komentarji: