Magna lahko zažene proizvodnjo

Agencija za okolje (Arso) je izdala sklep o pravnomočnosti in ga poslala avstrijskemu investitorju.
Fotografija: Magna bo zdaj lahko zagnala proizvodnjo, saj že ima dovoljenje za obratovanje. Na začetek poskusne proizvodnje čaka okoli 200 zaposlenih. Foto Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Magna bo zdaj lahko zagnala proizvodnjo, saj že ima dovoljenje za obratovanje. Na začetek poskusne proizvodnje čaka okoli 200 zaposlenih. Foto Tadej Regent/Delo

Ljubljana – Okoljevarstveno dovoljenje za lakirnico Magne v Hočah je pravnomočno, zato bo Magna lahko zagnala proizvodnjo. Agencija za okolje (Arso) je izdala sklep o pravnomočnosti in ga poslala avstrijskemu investitorju. Ta je sklep prejel.

Pravnomočnost sklepa so nam potrdili na Arsu, v Magni pa so ga že prejeli. Upravno sodišče namreč ni prejelo pritožbe na odločitev ministrstva za okolje in prostor, s katerim je to zavrnilo pritožbo okoljevarstvene organizacije Rovo na izdano okoljevarstveno dovoljenje. Predstavnik Rova Gorazd Marinček je po sestanku z gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom in okoljskim ministrom Juretom Lebnom napovedal, da se ne bo pritožil.

Magna bo zdaj lahko zagnala proizvodnjo, saj že ima dovoljenje za obratovanje. Na začetek poskusne proizvodnje čaka okoli 200 zaposlenih. Kdaj bo zagon proizvodnje, bo znano prihodnji teden.
 

Komentarji: