Musk se je imenoval za direktorja Twitterja

Alex Spiro, dolgoletni Muskov pravni zastopnik, naj bi medtem pripravljal vse potrebno za masovna odpuščanja.
Fotografija: Elon Musk je prevzel Twitter in se pripravlja na njegovo prestrukturiranje. FOTO: Frederic J. Brown Afp
Odpri galerijo
Elon Musk je prevzel Twitter in se pripravlja na njegovo prestrukturiranje. FOTO: Frederic J. Brown Afp

Elon Musk je razpustil upravni odbor Twitterja in se imenoval za izvršnega direktorja.  Musk je kasneje v tvitu dejal, da je bila razpustitev upravnega odbora »samo začasna«. Na Twitterju med tem potekajo priprave na  obsežna odpuščanja v okviru prestrukturiranja, ki naj bi imelo vpliv na četrtino vseh zaposlenih.

Washington Post je včeraj poročal, da Muskova ekipa razpravlja o odpuščanju 25 odstotkov zaposlenih. Odpuščanja naj bi glede na dokumentacijo vodil Alex Spiro, dolgoletni Muskov pravni zastopnik.

Elon Musk je prejšnji teden Twitter kupil za 44 milijard dolarjev. Njegove prve poteze so vključevale odpovedi pogodb o zaposlitvi vodilnim posameznikom Twitterja, vključno z izvršnim direktorjem Paragom Agrawalom, finančnim direktorjem Nedom Segalom ter vodjo za pravne zadeve in politiko Vijayo Gadde.

image_alt
Elon Musk je prevzel Twitter

Musk je pred tem spremenil svojo biografijo na Twitterju v "Chief Twit", kar je namigovalo na njegovo novo vlogo. Družba je imela konec leta 2021 več kot 7000 zaposlenih, glede na dokumentacijo, ki jo je potrebno oddajati regulatorjem na borzi.

Preberite še:

Komentarji: