Na kadrovskem prepihu tudi Glavina

Nadzorniki SDH danes o novih članih uprav.
Fotografija: Damjan Belič in Lidija Glavina Foto Roman ŠŠipić/Delo
Odpri galerijo
Damjan Belič in Lidija Glavina Foto Roman ŠŠipić/Delo

Ljubljana – Nadzorniki SDH naj bi predvidoma danes odločali tudi o imenovanju dveh novih članov uprave, neuradno pa slišati, da v prihodnje ostaja odprt tudi položaj aktualne predsednice uprave SDH Lidie Glavina, saj naj bi se njena sedanja vloga s prodajo NLB počasi iztekla.

Poročali smo že, da so nadzorniki Slovenskega državnega holdinga (SDH) izbor kandidatov za člana uprave iz 38 že skrčili na tri. Kdo so ti kandidati, prvi nadzornik Damjan Belič, ni hotel razkriti. Eden od kandidatov naj bi bil menda nekdanji šef Steklarne Hrastnik Andrej Božič, kdo sta druga dva kandidata pa ni povsem jasno, saj okoli tega kroži več imen.

Nadzorniki naj bi danes odločali o imenovanju dveh manjkajočih članov uprave holdinga, a kot je mogoče, slišati, bi lahko nadzorni svet kmalu prevetril celotno vodstvo. Aktualna predsednica uprave Lidia Glavina, ki je bila z nadzorniške funkcije na vrh SDH imenovana tudi zaradi izkušenj s prevzemi in nakupi podjetij v skupini Electrolux, naj bi svojo nalogo z nedavno prodajo NLB opravila, zato naj bi se razmišljalo o spremembi njene vloge. Z drugimi besedami, da bi se iz uprave umaknila.

Ožji izbor treh kandidatov, bi nadzornemu svetu v tem primeru omogočil popolnitev uprave. SDH sicer čaka še prodaja Abanke, a ker gre za prodajo strateškemu partnerju in ne za prvo prodajo delnic prek borze kot v primeru NLB, ta postopek naj ne bi bil tako zahteven.

Glavina pravi, da pritiskov po odstopu za zdaj ni bilo. Belič pa je pojasnil, da je na dnevnem redu le imenovanje dveh manjkajočih članov uprave.

Poročali smo že, da se je o zamenjavi Glavine vse od imenovanja nove vlade govorilo tudi v koaliciji. Sicer pa izbor nadzornikov glede članov uprave menda ni povsem v sozvočju z željami koalicijskih strank.

Komentarji: