Na Karavankah bo odprt posel za elektro-strojno opremo in obnovo zahodne cevi

Dars bo v četrtek s turško družbo Cengiz podpisal pogodbo o zgraditvi druge cevi predora Karavanke.
Fotografija: Pogodbena vrednost znaša 98,5 milijona evrov brez DDV oziroma 120,2 milijona evrov z DDV.  FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Pogodbena vrednost znaša 98,5 milijona evrov brez DDV oziroma 120,2 milijona evrov z DDV.  FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Dars bo v četrtek s turško družbo Cengiz podpisal pogodbo o zgraditvi druge cevi predora Karavanke. Pogodbena vrednost znaša 98,5 milijona evrov brez DDV oziroma 120,2 milijona evrov z DDV.

Pogodba določa, da mora izvajalec kot pogoj za veljavnost pogodbe naročniku dostaviti ustrezno bančno garancijo za dobro izvedbo pogodbenih obveznosti do 27. februarja letos. S predložitvijo bančne garancije in preostalih zahtevanih dokumentov bodo izpolnjeni pogoji za uvedbo izvajalca v delo in bo začel teči pogodbeni rok, so sporočili z Darsa.

Cengiz bo izvedel gradbena dela v predoru in razširil avtocesto od predorske cevi do cestninske postaje Hrušica v štiripasovnico, v okviru tega bodo zgradili tudi 165 metrov dolg most na avtocesti čez Savo Dolinko. Dars bo moral še objaviti javno naročilo za izbor izvajalca za elektro-strojno opremo v predoru.

Po dokončanju del in preusmeritvi prometa v novo cev je načrtovana še predvidoma dveletna sanacija obstoječe, zahodne cevi predora, za kar bo tudi izveden poseben postopek oddaje javnega naročila za izbor izvajalca del.

Komentarji: