Natečaj za hitrorastoča podjetja v tehnološkem sektorju

Tekmovanje Deloitta ima tri kategorije ter nagradi za družbeno inovacijo in najbolj disruptvino inovacijo.
Fotografija: atenska borza
Odpri galerijo
atenska borza

Ljubljana – Deloitte je odprl spletne prijave na vsakoletni, tokrat že dvajseti regionalni natečaj za hitrorastoča podjetja v tehnološkem sektorju, imenovan Technology Fast 50 Srednja Evropa. S tem tako uveljavljenim kot tudi nastajajočim tehnološkim podjetjem ponuja platformo za predstavitev svojega vodilnega položaja v tehnološkem sektorju.
 
Natečaj ima tri kategorije in dve nagradi: za najbolj disruptivno inovacijo in nagrado za družbeno inovacijo. Prva je kategorija Fast 50 – Srednja Evropa (najhitreje rastočih 50), druga je kategorija vzhajajočih zvezd (Rising Stars) Srednja Evropa ter kategorija Big 5 – Srednja Evropa (največjih 5). Postopek zbiranja prijav se bo zaključil 31. julija, rezultati uvrstitev pa bodo znani 17. oktobra. Prijavitelji, ki bodo izpolnjevali zahtevane pogoje, se bodo samodejno potegovali tudi za uvrstitev na lestvici Deloitte EMEA Technology Fast 500.
 

Ustvarjanje lestvice 50 hitrorastočih


»Velike in majhne, zasebne in javne lokalne družbe, ki hitro rastejo in ustvarjajo inovacije ter povzročajo disrupcije na slovenskem trgu, zaslužijo nenehno podporo in priznanje. Za članstvo v elitni skupini Fast 50 so potrebni dobro predvidevanje, predanost in neomajnost pri inoviranju. Veselimo se navdušenja in inovacij, ki jih bodo podjetja pokazala letos. Pričakujemo prijave podjetij, ki imajo potencial, da razburkajo tehnološki sektor v naši državi in ​​v Srednji Evropi,« je povedala Marjeta Končar, vodja iniciative Fast 50 v Deloitte Slovenija.

Deloitte že 20 let vodi program v Albaniji, Bosni in Hercegovini, Bolgariji, na Hrvaškem in Češkem, v Estoniji, na Madžarskem, Kosovu, v Latviji, Litvi, Makedoniji, Moldaviji, Črni gori, na Poljskem, v Romuniji, Srbiji, na Slovaškem in v Sloveniji. Deloittov program Technology Fast 50 Srednja Evropa ustvarja lestvico 50 hitrorastočih tehnoloških javnih ali zasebnih podjetij na podlagi odstotne rasti prihodkov v zadnjih štirih letih. Program zajema vse povezane industrijske sektorje – komunikacije, okoljska tehnologija, fintech, strojna oprema, zdravstvo in naravoslovne vede, mediji in zabava ter programska oprema. Za letošnje uvrstitve bodo analizirali prihodke od leta 2015 do leta 2018.

Komentarji: