Nenavadne pošiljke: v tujino želeli poslati žive piščance, zamrznjene rake in repliko AK-47 (VIDEO)

Sveža hrana in tekočine, recimo, niso dovoljeni v mednarodnem logističnem sistemu
Fotografija: Kokoši na farmi
Odpri galerijo
Kokoši na farmi

»Hitro smo ugotovili, da nekatera zanimiva vprašanja in naročila iz Hrvaške, Bolgarije, Poljske, Češke, Slovaške in Slovenije niso zgolj osamljeni primeri, ampak so v resnici del tukajšnje kulinarike in kulturnih navad,« pojasnjuje Tim Potočnik, direktor in soustanovitelj Eurosenderja (podjetje za prenos manjših pošiljk).
 
Poleg številnih naročil za pošiljanje alkoholnih pijač, ki jih je po besedah Potočnika »več deset na dan«, so se na seznamu znašli tudi živi piščanci (Hrvaška-Irska), replika avtomatske puške AK-47 (Slovaška-Češka) in »torba z 12 seks igračami in angleškim čajem« (Češka-Švedska).


 

Fizične osebe želijo poslati marsikaj


Med še posebej zanimivimi pošiljkami iz Slovenije pa Potočnik izpostavlja naročilo za transport srednjeveškega viteškega oklepa (v Francijo), dveh vreč gnojila (v Veliko Britanijo), zamrznjenih rakov (v Belgijo) in 20 steklenic žgane pijače (v Veliko Britanijo) – vsa povpraševanja so prišla s strani fizičnih oseb. »Nekoga je celo zanimalo, ali lahko iz Avstrije v Slovenijo pripeljemo pepel pokojnega sorodnika. A nismo prepričani, če ni šlo zgolj za poskus potegavščine,« se spominja Potočnik. 
 
Pri Eurosenderju opozarjajo, da seveda niso vsi predmeti primerni za pošiljanje. »Sveža hrana in tekočine, recimo, niso dovoljeni v mednarodnem logističnem sistemu. Enako seveda velja za žive živali. Priporočamo, da takih stvari ne pošiljate, ker jih kurirske službe lahko vrnejo nazaj ali pa celo uničijo,« še svetuje Potočnik.
 

Preberite še:

Komentarji: