Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Odločitev o celodnevni stavki v Štore Steel v petek

Današnja pogajanja stavkovnega odbora z vodstvom podjetja niso bila uspešna, rok za dogovor je stavkovni odbor določil za četrtek.
Ali bodo v drugi polovici v jeklarni stavkali ves dan, se bo stavkovni odbor odločil v petek. FOTO: Špela Kuralt/Delo
Ali bodo v drugi polovici v jeklarni stavkali ves dan, se bo stavkovni odbor odločil v petek. FOTO: Špela Kuralt/Delo
10. 7. 2018 | 21:00
10. 7. 2018 | 21:11
1:41
Štore – Potem ko so delavci v jeklarni podjetja Štore Steel konec junija opozorilno stavkali dobro uro, so se včeraj predstavniki stavkovnega odbora, ki mu pomaga sindikat KSS, znova pogajali z vodstvom podjetja. Zahtevajo 23-odstotno povišanje plač na podlagi dodatka za pogoje dela.

Kot je dejal predsednik KSS Gvido Novak, so vodstvu podjetja predstavili izračun njihovih zahtev s količniki: »Po našem predlogu, zahtevali smo zvišanje plač samo v jeklarni, so rekli, da bi tako diskriminirali ostale, ampak so se z višino sredstev, ki bi šla za dvig plač, strinjali. Zdaj smo pripravili predlog, ki bi vsem, ki delajo v tako težkih pogojih, dvignil plače, se jim zdi pa to preveč. Tako smo šli še bolj narazen, kot smo bili prej. Povedali so, da bi naš prvi predlog podjetje stal 1,2 milijona evrov na letni ravni, dvig plač za vse pa 2 milijona evrov.«

Kot je dejal Novak, so dali vodstvu do konca delovnega časa v četrtek čas, da odgovori na njihove zahteve. Če odgovora ne bo, bodo v petek napovedali celodnevno stavko v jeklarni, prvi možni datum je 23. julij.

Vodstvo podjetja, ki je že pred časom sporočilo, da imajo vsi delavci že od 1. junija višje plače, ki jih je izpogajal SKEI, tokrat izjav ne daje.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine