Predstavitvena informacija

P. A. T. H.  S priložnost za vse, ki cenijo eko eleganco

Za slovenski trg in z mislijo na tukajšnja bivanjska pričakovanja sta Philippe Starck in podjetje Riko razvila tipsko hišo P. A. T. H.  S.
Fotografija: Tipska hiša P. A. T. H. S ponuja zelo raznolike možnosti razporeditve prostora. FOTO: Riko
Odpri galerijo
Tipska hiša P. A. T. H. S ponuja zelo raznolike možnosti razporeditve prostora. FOTO: Riko

Linija hiš P. A. T. H.

P. A. T. H. by Starck with Riko je pristop v oblikovanju bivalnega prostora. V linije hiš povezuje etiko in estetiko, najnovejše trende s področja gradbeništva in bivanjsko ugodje za stanovalce. Najboljše, kar odlikuje podjetje Riko, združuje s presežki na področju oblikovanja mednarodne oblikovalske ikone Philippa Starcka. Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, d. o. o., pravi: »V podjetju Riko smo združili svoje najnaprednejše inženirsko znanje in najsodobnejšo tehnologijo prefabrikacije z namenom ustvarjanja sodobne bivanjske rešitve, ki ustreza vsem tistim, ki cenijo etiko in estetiko v bivanjski kulturi.« Po besedah Philippa Starcka je P. A. T. H. »trajnostna in inteligentna rešitev, ki bo tudi v prihodnosti uspešno kljubovala vsem ekološkim in energetskim izzivom.« Tudi zaradi odlik, kot so predizdelanost hiše, uporaba lesa kot optimalnega gradiva, energijska učinkovitost, uporaba vrhunske tehnologije, vrhunski dizajn, možnost personalizacije, časovne in finančne učinkovitosti ter popolne asistence v vseh prodajnih in gradbenih procesih.

Philippe Starck FOTO: Riko
Philippe Starck FOTO: Riko

P. A. T. H.  S – tipska hiša s podpisom Philippa Starcka za slovensko okolje

Hiša P. A. T. H.  S je premišljeno definirana – je dvonadstropna, energijsko učinkovita lesena hiša z moderno interpretacijo klasične dvokapnice in tlorisom v dveh izbirnih različicah. Njena inteligentna zasnova, tehnološko izpopolnjen konstrukcijski sistem, okolju prijazni gradbeni materiali, raba obnovljivih virov energije – vse te odlike zaokrožujejo tudi izbrane tehnološke rešitve, ki prispevajo k bivalnemu udobju ter varujejo okolje predvsem pri ogrevanju in prezračevanju hiše.

Predizdelana montažna hiša

Vsi gradbeni elementi hiše P. A. T. H. – zunanje in notranje stene, strop in strešna konstrukcija – so vnaprej izdelani v Rikovi vrhunsko opremljeni proizvodni hali. Tak način gradnje omogoča natančno načrtovanje, najvišjo stopnjo zanesljivosti, vnaprej določeno trajanje posamezne faze gradnje, učinkovito montažo z minimalnim okoljskim odtisom, seveda tudi zanesljiv datum vselitve in vnaprej definirano ceno.

P. A. T. H.  S hiše zagotavljajo najvišjo kakovost bivanja

Domišljena in funkcionalna arhitektura, prostorski volumen, tlorisna razporeditev, raba ekoloških gradbenih materialov ter nadstandardna in visokokakovostna vgrajena oprema zadostujejo vsem sodobnim bivanjskim pričakovanjem in zagotavljajo maksimalno bivalno udobje. Hiša je grajena iz neoporečnih materialov, pri čemer so glavni gradnik lesena okvirna konstrukcija in lesena okna, izdelana iz smrekovega lesa z lepilom brez formaldehida. Odprti tloris dnevnega prostora brez podpornih stebrov, združen s kuhinjo in jedilnico, v pritličju z nadstandardno višino 260 cm prispeva k volumnu in zračnosti ter omogoča različne možnosti razporeditve pohištva.

Hiša P. A. T. H.  S ima zagotovljeno naravno svetlobo, ki dokazano prispeva k izboljševanju fizičnega in psihičnega počutja, k zmanjševanju porabe energije in poudarja vizualno kakovost notranjih prostorov. Tako je celotno stavbno pohištvo v obeh nadstropjih celovišinsko in z obiljem naravne svetlobe ustvarja pomembno ambientalno razkošje ter notranje prostore povezuje z okolico. Uporaba ekološke tehnologije za ogrevanje in prezračevanje, kot sta talno gretje s toplotno črpalko in prezračevanje z rekuperacijo, pa skrbi za idealno bivalno klimo ob nizkih stroških obratovanja.

Vsi gradbeni elementi hiše P. A. T. H. – zunanje in notranje stene, strop in strešna konstrukcija – so vnaprej izdelani v Rikovi vrhunsko opremljeni proizvodni hali. FOTO: Riko
Vsi gradbeni elementi hiše P. A. T. H. – zunanje in notranje stene, strop in strešna konstrukcija – so vnaprej izdelani v Rikovi vrhunsko opremljeni proizvodni hali. FOTO: Riko


Naročnik oglasne vsebine je Riko