Petrolovi servisi poslej tudi bankomati

Prek mobilne denarnice mBills bo mogoče dvigniti gotovino ali jo zamenjati za elektronski denar.
Fotografija: Na Petrolovih bencinski servisih bo po novem mogoče dvigovati in polagati gotovino. Foto Jure Eržen
Odpri galerijo
Na Petrolovih bencinski servisih bo po novem mogoče dvigovati in polagati gotovino. Foto Jure Eržen

Ljubljana – Petrol je po umiku iz nakupa Hranilnice Lon opustil idejo o nakupu banke in bo finančne storitve razvijal sam. Na njihovih prodajnih mestih bo po novem prek mobilne denarnice mBills mogoče dvigniti gotovino ali jo zamenjati za elektronski denar.

»V Petrolu si že več let prizadevamo uvajati tudi rešitve, ki niso odvisne od bančnega sistema in sledijo digitalizaciji ter inovativnim poslovnim modelom. S tem Petrol ne želi postati banka, želimo pa najnovejše storitve, ki jih omogoča fintech, skupaj s partnerji, ponuditi uporabnikom. Verjamemo celo, da lahko pri tem uspešno sodelujemo tudi z bankami,« pojasnjuje predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik.

Iz tega je mogoče sklepati, da ni izključeno, da bo Petrol v prihodnje sodeloval tudi s kakšno od bank, čeprav je načrte po nakupu banke po naših informacijah za zdaj opustil. Za banke bi bil Petrol zanimiv predvsem zaradi velikega števila prodajnih mest, ki lahko ponujajo plačilne in druge finančne storitve. Petrol ima po Sloveniji 317 bencinskih servisov, poleg tega pa je v zadnjih tednih v nekaterih mestnih središčih odprl še točke HopIN, kar pomeni, da je prodajnih toč že prek 320. To je skoraj toliko, kot ima lastnih poslovalnic Pošta Slovenije.
 

Sodelovanje z bankami


Storitev mBills CASH, ki so jo razvili v podjetju MBILLS, omogoča vplačilo gotovine v mobilno denarnico mBills in izplačilo gotovine iz nje na vseh Petrolovih prodajnih mestih. »Z novo funkcionalnostjo smo uporabnikom mBills ponudili možnost polnjenja svoje mobilne denarnice v realnem času, neodvisno od bančnih urnikov,« pravi Matjaž Čadež, ustanovitelj MBILLS, kjer si prav tako želijo sodelovanja z bankami. »Vidimo, da se je miselnost v nekaterih bankah že spremenila, v nekaterih pa bodo šele naknadno ugotovili, da so potrebe njihovih strank na prvem mestu. mBills bankam omogoča, da se uporabniki mBills na svoj transakcijski račun pri banki povežejo tako, da se vsako plačilo izvede neposredno iz transakcijskega računa. Pri tem smo pripravljeni z bankami deliti prihodek od  komitentov,« dodaja Čadež. 

V podjetju MBILLS ugotavljajo, da se, kljub zavzemanju za strategijo brezgotovinskega in brezpapirnega plačevanja v družbi zaenkrat še vedno veliko uporablja gotovina. Kot navajajo se po podatkih evropske centralne banke v Sloveniji še vedno skoraj 80 odstotkov plačil izvedenih z gotovino. »Zato je naš cilj reševati aktualne potrebe, podpirati sodobno miselnost in življenjski stil novodobnih potrošnikov. Le ti v vse hitrejšem tempu življenja iščejo nove načine, ki bi jim pri upravljanju z njihovim denarjem prihranili čas in skrbi. V določenih situacijah namreč potrebujejo in želijo fleksibilnejšo zamenjavo bankovcev in kovancev v e-denar ter obratno. Ravno to pa smo jim zdaj z rešitvijo mBills CASH omogočili,« pravi Primož Zupan, direktor MBILLS.
 

Komentarji: