Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Pri Tesli bodo odpustili na tisoče ljudi

Odpuščanja so del krčenja stroškov, da bi čim prej prilezli iz rdečih številk. 
Elon Musk FOTO: Peter Parks/AFP
Elon Musk FOTO: Peter Parks/AFP
S. S.
13. 6. 2018 | 09:45
13. 6. 2018 | 09:49
1:52
Pri avtomobilskem podjetju Tesla bodo odpuščali. Po poročanju ameriških medijev, naj bi delo izgubilo okoli devet odstotkov ljudi od več kot 40.000 zaposlenih, a na drugi strani za nekatera ključna mesta še vedno iščejo nove talentirane ljudi.

Kot je v sporočilu zaposlenim pojasnil prvi mož podjetja Elon Musk, so se nekatere vloge v podjetju zaradi hitre rasti v zadnjih nekaj letih podvojile in jih zdaj ne morejo več upravičiti. 

»Kar nas žene, je misija, da pospešimo svetovni prehod na trajnostno, čisto energijo, ampak tega cilja ne bomo nikoli dosegli, če ne bomo dokazali, da smo lahko trajnostno dobičkonosni,« je serijski podjetnik zapisal v elektronskem sporočilu. 

»Rad bi poudaril, da sprejemamo to težko odločitev zdaj, da nam je nikoli več ne bo treba.« 

»Težko se je posloviti,« je poudaril Musk in dodal, da bodo vsi odpuščeni dobili lepo odpravnino v skladu s časom, ki so ga preživeli pri družbi. 

Odpuščanja naj ne bi vplivala na produkcijo modela 3, saj dela ne bo izgubil nihče s te proizvodne linije. Pri izdelavi in dostavljanju modela 3 kupcem so v podjetju dobili kar nekaj sivih las, saj ni in ni steklo. Letos spomladi so se stvari normalizirale in naj bi po mnenju Muska do konca tega meseca tedensko že izdelali 5000 avtomobilov. Še letos naj bi temu sledil tudi dobiček.

Ravno ta model, zaradi relativno ugodne cene namenjen množični prodaji, je sicer ključen za uspeh podjetja. Investitorju so novic veseli in po padanju so se delnice zdaj na borzi znova pobrale. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine