Revozu za nov model clia šest milijonov državne pomoči

V izgradnjo nove proizvodnje linije bo investiral 90 milijonov evrov, projekt bo ustvaril 75 delovnih mest.
Fotografija: Konec lanskega leta je Revoz zaposloval 2572 oseb in 816 delavcev po storitvenih pogodbah. Foto Gašper Boncelj
Odpri galerijo
Konec lanskega leta je Revoz zaposloval 2572 oseb in 816 delavcev po storitvenih pogodbah. Foto Gašper Boncelj

Renault bo v Novem mestu izdeloval nov model clia. Za to bo v izgradnjo nove proizvodne linije investiral 90 milijonov evrov, projekt bo predvidoma končan do konca prihodnjega leta in bo ustvaril 75 novih delovnih mest. Vlada je danes Revozu odobrila šest milijonov evrov finančne spodbude.
 
Oktobra so se v kabinetu predsednika vlade oglasili predstavniki Revoza in družbe Renault Nissan Slovenija ter predstavili poslovno sliko podjetja ter nadaljnjih načrtov in ciljev, ki jih želi doseči Revoz, je zapisano v stikih lobirancev.
 
Danes bo vlada Revozu predvidoma odobrila šest milijonov evrov pomoči za izgradnjo proizvodnje linije za model BJA. Gre za ime prihodnjega modela, in sicer pete generacije clia, je zapisano v tujih medijih. Revoz bo 4,5 milijona spodbude dobil še letos, 1,5 milijona pa prihodnje leto. Revoz je sicer največji prejemnik spodbud za tuje investicije.



Revoz bi širil sedanje zmogljivosti. Investirali bodo v prilagoditev obstoječih stavb ter v nakup novih strojev in opreme za obrat za preoblikovanje pločevine, obrat za varjenje in sestavo karoserij, lakirnico ter obrat montaže, Investitor namerava v obnovitev oziroma gradnjo stavb investirati 4,2 milijona evrov, v nakup novih strojev in opreme pa 85,8 milijona evrov. Projekt bo ustvaril 75 delovnih mest. Konec lanskega leta je sicer Revoz zaposloval 2572 oseb in 816 delavcev po storitvenih pogodbah.

Spodbuda projektnemu podjetju se bo državi večkratno povrnila, saj bo podjetje v treh letih, od leta 2018 do leta 2020, samo iz naslova davkov in prispevkov v zvezi z izplačili plač predvidoma prispevalo 14,048 milijona evrov, celotni zunanji učinki investicijskega projekta za državo pa naj bi znašali nekaj več kot 834 milijonov evrov, je zapisano v gradivu za sejo vlade.
 

Komentarji: