S 15. junijem NLB zapira deset poslovalnic po Sloveniji

To so poslovalnice Bled, Lucija, Mislinja, Poljanska, Radenci, Semič, Senovo, Stari trg, Šentvid in Tržaška.
Fotografija: V NLB že dalj časa opažajo, da se uporabniške navade strank spreminjajo in da uporabniki vse pogosteje uporabljajo digitalne načine poslovanja. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
V NLB že dalj časa opažajo, da se uporabniške navade strank spreminjajo in da uporabniki vse pogosteje uporabljajo digitalne načine poslovanja. FOTO: Mavric Pivk

NLB nadaljuje pred leti začeto optimizacijo poslovne mreže in s 15. junijem letos zapira deset poslovalnic po Sloveniji. To so poslovalnice Bled, Lucija, Mislinja, Poljanska, Radenci, Semič, Senovo, Stari trg, Šentvid in Tržaška. Med drugim so zaradi napovedanega zaprtja v Mislinji že protestirali z občine in Sveta koroške regije.

V NLB že dalj časa opažajo, da se uporabniške navade strank spreminjajo in da uporabniki vse pogosteje uporabljajo digitalne načine poslovanja, ki so dodatno pridobili na priljubljenosti v zadnjih mesecih zaostrenih zdravstvenih okoliščin.

»Te spremenjene navade bodo prav gotovo tudi v prihodnje bistveno vplivale na obisk naših poslovalnic, zato smo se na podlagi analize ključnih kriterijev, kot so rentabilnost, potencial za širitev in geografska umeščenost, ter predvidenih razmer na trgu odločili, da nadaljujemo z optimizacijo naše poslovne mreže,« so navedli pri NLB.

Stranke so o napovedanem zaprtju poslovalnic že začeli obveščati, prav tako so o tem obvestili lokalne skupnosti. V banki bodo poskrbeli za prenos poslovanja s strankami v drugo najbližjo enoto, stranke, ki bi imele zaradi prenosa poslovanja na drugo lokacijo težave z dostopom, pa lahko na domu obišče tudi ekipa mobilnih bančnikov, so navedli na NLB.

V vseh krajih, kjer zapirajo poslovalnico, pa bankomati po navedbah banke ostajajo na istih lokacijah. FOTO: Leon Vidic/Delo
V vseh krajih, kjer zapirajo poslovalnico, pa bankomati po navedbah banke ostajajo na istih lokacijah. FOTO: Leon Vidic/Delo


Poleg tega bo do konca letošnjega leta NLB ohranjala stik s strankami na različnih lokacijah tudi z mobilno poslovalnico, ki bo kraje po vsej Sloveniji obiskovala po vnaprej določenem urniku. V vseh krajih, kjer zapirajo poslovalnico, pa bankomati po navedbah banke ostajajo na istih lokacijah.
 

V Mislinji ostro proti zaprtju poslovalnice


Med drugim zaprtju poslovalnice NLB ostro nasprotujejo v Mislinji, saj je to edina bančna poslovalnica v tej občini. Odločitev je povzročila vsesplošno neodobravanje med občani, je dejal župan občine Bojan Borovnik, ki je poudaril, da banko nujno potrebujejo predvsem starejši občani. Po njegovih podatkih ima poslovalnica v Mislinji okoli 2300 komitentov. Župan upa, da odločitev NLB ni dokončna, hkrati pa že išče možnosti, da bi morebiti poslovalnico v Mislinji odprla kakšna druga banka.
Poslovalnico v Mislinji je NLB, tako kot nekatere druge, začasno zaprla v času epidemije novega koronavirusa, pred dnevi pa občino obvestila, da poslovalnico zapira dokončno.

Pojasnila v zvezi z zaprtjem poslovalnice v Mislinji je NLB posredovala tudi Svetu koroške regije, ki je na banko naslovil protestno pismo, v katerem se je zavzel tako za ohranitev poslovalnice v Mislinji kot tudi za ponovno odprtje poslovalnic v Črni na Koroškem, ki je zaprta od decembra 2018, in v Vuzenici, ki je zaprta od konca maja 2016.

Preberite še:

Komentarji: