Predstavitvena informacija

S pomočjo slovenskih poslovnih klubov hitreje do informacij o tujih trgih

Slovenski poslovni klubi v tujini združujejo predstavnike tujih in slovenskih podjetij, ki delujejo na posameznih tujih trgih.
Fotografija: Pomladno srečanje podjetnikov v Celovcu, april 2022. Foto SGZ Celovec
Odpri galerijo
Pomladno srečanje podjetnikov v Celovcu, april 2022. Foto SGZ Celovec

S svojim poznavanjem delovanja posameznega trga, načinov poslovanja, izkušnjami in poslovnimi stiki na tujem trgu so odlična informacijska točka za slovenska podjetja, ki želijo širiti svoje poslovanje.

Javna agencija SPIRIT Slovenija za lažje poslovanje slovenskih podjetij na tujih trgih že več kot 15 let sofinancira delovanje slovenskih poslovnih klubov na področju spodbujanja izvoza in privabljanja neposrednih tujih naložb. Da bi lahko pomagali čim večjemu številu slovenskih podjetij na različnih lokacijah po svetu, letos SPIRIT Slovenija podpira in sodeluje s 15 slovenskimi poslovnimi klubi v tujini, in sicer: v Avstriji, Belgiji, Braziliji, na Hrvaškem, v Italiji, Kanadi, na Kosovu, v Nigeriji, na Poljskem, v Ruski federaciji, na Slovaškem, v Srbiji, Tuniziji, Zambiji in ZDA.

Andrej Šik, direktor Slovenskega gospodarskega združenja v Trstu

Slovenski poslovni klubi na posameznih tujih trgih slovenskim podjetjem:

  • omogočajo poslovne stike ter izmenjavo informacij in izkušenj s potencialnimi poslovnimi partnerji in institucijami,
  • ponujajo poglobljena individualna svetovanja glede vzpostavitve ali širitve poslovanja na tujem trgu,
  • zagotavljajo informacije o izvoznih poslovnih priložnostih in gospodarskem dogajanju na tujem trgu, ki jih objavljajo tudi na spletnem portalu www.izvoznookno.si,
  • organizirajo poslovne dogodke in omogočajo mreženje med slovenskimi in tujimi podjetji in
  • izvajajo promocijo slovenskega gospodarstva v tujini.

Marko Germ, Kolektor Sisteh, d. o. o.

Slovenska podjetja se na slovenske poslovne klube največkrat obračajo za pomoč v obliki informiranja in poglobljenega svetovanja. Pogosta vprašanja se nanašajo predvsem na priložnosti v posameznih sektorjih, možnosti izvoza oz. prodaje izdelkov in storitev ter iskanje ustreznih poslovnih partnerjev na posameznem trgu.

Martin Rojnik, direktor Graska, d. o. o.

Predstavitev izdelkov podjetja Graska, d. o. o., v okviru Pomladnega srečanja podjetnikov Slovenske gospodarske zveze (SGZ) v Celovcu. Foto SGZ Celovec
Predstavitev izdelkov podjetja Graska, d. o. o., v okviru Pomladnega srečanja podjetnikov Slovenske gospodarske zveze (SGZ) v Celovcu. Foto SGZ Celovec

V prvem četrtletju 2023 bo javna agencija SPIRIT Slovenija organizirala dogodek, na kateri boste podjetja lahko na enem mestu srečala predstavnike vseh slovenskih poslovnih klubov v tujini in z njimi na b2b sestankih preverila poslovne načrte na posameznih trgih.

Sonya M. Rosenwirth, izvršna direktorica Kanadsko-slovenske gospodarske zbornice

Več informacij o slovenskih poslovnih klubih v tujini in njihovih storitvah za slovenske izvoznike najdete na spletnem portalu za slovenske izvoznike www.izvoznookno.si.


Naročnik oglasne vsebine je SPIRIT Slovenija