Ustanovitelj Amazona Jeff Bezos najbogatejši človek v moderni zgodovini

Jeff Bezos je za kar 46 milijard evrov bogatejši od Billa Gatesa.
Fotografija: Jeff Bezos FOTO: Rex Curry/Reuters
Odpri galerijo
Jeff Bezos FOTO: Rex Curry/Reuters

Ustanovitelj največje spletne trgovine Amazon Jeff Bezos je težek kar neverjetnih 150 milijard dolarjev (128 milijard evrov), navaja Bloombergov indeks milijarderjev. To je okoli 55 milijard dolarjev (46 milijard evrov) več kot soustanovitelj Microsofta Bill Gates, ki je na lestvici drugi in ima premoženje v vrednosti 95,5 milijarde dolarjev (81,5 milijarde evrov). 

Po prilagojenih podatkih to pomeni, da je Bezos najbogatejši človek v moderni zgodovini. Leta 1999 je Gates za kratek čas presegel mejo 100 milijard dolarjev (85,3 milijarde evrov), kar bi bilo po preračunanih podatkih glede na inflacijo danes 149 milijard dolarjev (127 milijard evrov), navaja Bloomberg

Vse to, kot še navaja časnik, pomeni, da je Bezos zdaj bogatejši od vseh drugih na lestvici po letu 1982, ko je Forbes prvič objavil lestvico najbogatejših. 

Omenjenima na lestvici sledijo Warren Buffett (83 milijard dolarjev ali 70 milijard evrov), Facebookov Mark Zuckerberg (83 milijard dolarjev) in Amancio Ortega (75 milijard dolarjev ali 64 milijard evrov). 

Komentarji: