V upravo SDH Vanessa Grmek

Sodišče je imenovalo začasno članico uprave SDH.
Fotografija: FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
FOTO: Blaž Samec

Ljubljana - Uprava Slovenskega državnega holdinga (SDH) je spet operativna. Okrožno sodišče v Ljubljani potrdilo predlog nadzornikov družbe in za članico uprave začasno imenovalo Vanesso Grmek. »S tem je zagotovljena stabilnost poslovanja in nadaljnje nemoteno izvajanje vseh potrebnih odločitev uprave SDH,« so sporočili iz SDH.

Kot smo v Delu že poročali, je bila Grmekova doslej pomočnica uprave SDH zadolžena za področje upravljanja kapitalskih naložb države in SDH. Nadzorni svet SDH je že objavil razpis za člana uprave, mandat sodno imenovane članice uprave pa bo prenehal, ko bodo nadzorniki imenovali nove člane uprave.

Grmekova je od leta 2011 je zaposlena v institucijah upravljanja kapitalskih naložb države, večino časa na vodstvenih funkcijah: najprej kot direktorica pravne službe na AUKN, potem izvršna direktorica sektorja strateških naložb področja energetike ter vodja oddelka za prestrukturiranje kapitalskih naložb. Pred tem je delala v zasebnem sektorju na področju poslovnih storitev na področju gospodarskega in delovnega prava ter managementa in bila več let zaposlena v Drogi Kolinski, štiri leta tudi kot svetovalka predsednika uprave. Poleg tega je tudi nadzornica Pošte Slovenija.

Komentarji: