Vanessa Grmek po sodni poti v vodstvo SDH

V upravo Slovenskega državnega holdinga je začasno sedla Vanessa Grmek.
Fotografija: Foto Blaž Samec
Odpri galerijo
Foto Blaž Samec

Članica uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH) je po sklepu Okrožnega sodišča v Ljubljani z današnjim dnem začasno postala Vanessa Grmek. Nadzorni svet družbe se je za ta korak odločil po tem, ko sta se člana uprave Boštjan Koler in Boris Medica odločila sporazumno odstopiti zaradi zapletov pri prodaji deleža v Meti Ingenium. Družbo sta zapustila 31. januarja.

image_alt
Letos prevetritev skoraj 60 nadzornikov v državnih družbah


Možnost sodnega imenovanja začasnega člana uprave v nujnih  primerih omogoča zakon o gospodarskih družbah. Kot smo poročali, je nominacijska komisija nadzornega sveta že začela izvajati postopke redne popolnitve uprave, kandidate pa naj bi iskali prek mednarodne kadrovske agencije.

Vanessa Grmek je bila pred imenovanjem za članico uprave SDH svetovalka uprave, ki jo vodi Janez Žlak.

Grmekova je od leta 2011 je zaposlena v institucijah upravljanja kapitalskih naložb države, večino časa na vodstvenih funkcijah. V tem času je na podlagi opravljanja različnih funkcij in dodatnih delovnih zadolžitev pridobila bogate izkušnje na raznolikih področij korporativnega upravljanja oziroma delovanja SDH. Začasna članica uprave na podlagi sodnega imenovanja postala že jeseni 2018, ko je iz uprave odšel Andrej Bertoncelj.

Komentarji: