Več kot triodstotna nominalna rast plač

Povprečna mesečna neto plača za prvo polletje se je v primerjavi z enakim obdobjem lani zvišala v vseh statističnih regijah, najbolj v Pomurski regiji.
Fotografija: Povprečna mesečna bruto plača v prvem polletju je v javnem sektorju dosegla 1929 evrov, kar je bilo nominalno 3,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Povprečna mesečna bruto plača v prvem polletju je v javnem sektorju dosegla 1929 evrov, kar je bilo nominalno 3,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani. FOTO: Thinkstock

Povprečna mesečna bruto plača v letošnjem prvem polletju je bila z malo več kot 1658 evri nominalno 3,6 odstotka višja kot v enakem obdobju lani, realno pa dva odstotka. Povprečna neto plača je medtem dosegla malenkost več kot 1076 evrov, kar je bilo nominalno 3,1 odstotka, realno pa 1,5 odstotka več kot v prvem šestmesečju lani.

Povprečna mesečna bruto plača v prvem polletju je v javnem sektorju dosegla 1929 evrov, kar je bilo nominalno 3,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani. V zasebnem sektorju je bila medtem z malo več kot 1530 evri višja za 4,2 odstotka, je danes objavil statistični urad.

Povprečna mesečna neto plača v javnem sektorju je v šestmesečju medtem dosegla malenkost več kot 1242 evrov, kar je tri odstotke več kot v lanskem prvem polletju. V zasebnem sektorju je neto plača dosegla precej manj, skoraj 998 evrov, kar pa je bilo za 3,6 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

Povprečna mesečna neto plača za prvo polletje se je v primerjavi z enakim obdobjem lani zvišala v vseh statističnih regijah; najbolj v Pomurski regiji (za 4,1 odstotka), na Koroškem (za 3,5 odstotka) in na Gorenjskem (za 3,4 odstotka), najmanj pa v Primorsko-Notranjski (za 2,6 odstotka) in Obalno-Kraški statistični regiji (za 2,4 odstotka).

Preberite še:

Komentarji: